Lep pozdrav! Prosil bi za tabulature tegale komada. Prilagam besedilo: [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] V zraku čutim super dan In bil bi greh, če bil bi danes jaz zaspan Nekaj v meni hoče daleč stran Uživat srečo v popoln dan[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Val vročine naj vse stopi Le mrzla tekočina naj misli mi hladi Da pozabim na vse skrbi Razbijem sivino dolgočasnih dni[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Problemov sto, kot da jih ni V planu tisoč imam stvari Svojim sanjam dajem prosto pot Hormone sreče spuščam na prostost[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Smer je ena in edina sama Izbrana destinacija je morska obala Čutim veter piha v pravo smer Na surfu sreče jadram na izbrani cilj[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Problemov sto, kot da jih ni V planu tisoč imam stvari Svojim sanjam dajem prosto pot Hormone sreče spuščam na prostost[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Pazi to ni kalifornikejšn Je korak bližje do pozitiv vabrejšn Okoli mene ni daleč oceana Pristal sem direktno na sredi Jadrana[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Problemov sto, kot da jih ni V planu tisoč imam stvari Svojim sanjam dajem prosto pot Hormone sreče spuščam na prostost[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hvala za trud. [/FONT]
Seventh son a si za en hec? Kaj če bi tole trasnkripcijo probala skupej napisat - oz bi jo ti napisal z mojo počjo, kolkor jo boš pač rabil... lahko se tudi kdorkoli pridruži temu hecu Za začetkek ti povem da so v prvem verzu akordi G----C--D-- (en pomišljaj je četrtinka takta) in pa nekaj tonov palm muted clen kitare iz prvega verza: e|--------------------------------------------------------| B|--------------------------------------------------------| G|--------------------------------------------------------| D|---555-5-7-5-4-5----------------------------------------| A|--------------------------------------------------------| E|-3------------------------------------------------------| zdaj pa še dodaj(te) osali del te tablature (iz verza) - jaz sem ga že skinil, samo bi rad videl, da se tudi ti (vi) to naučili... Samo poskusi(te) malo - če ne bo šlo, bom že jaz natipkal in poskrbel za končne finese. Komad je dokaj preprost, krasen za učenje 'skinevanja' (mater, moramo že pogruntat en slovenski izraz za tole ) Pa nekako je treba počasi navadit ljudi, da bojo začeli pisati transkripcije in jih uploadali v trzaličin arhiv
Komad ne skineš ampak ga snameš! Sem mislil, da smo to že osvojili. Vsaj jaz dosledno uporabljam ta izraz. Torej kdo ga bo pomagal snet ? drgač pa fajn to - sem se jaz tud nekoč šel neki o tem kaj se kuha ?
Ja bom poskusu sam dvomm d mi bo kej ratal. Moje znanje, kar se tiče teorije je obupna. Sam probat pa ni greh. Upam da se tud tega naučim v kratkem. Ne mi zamerit če ne bom nč objavu -> verjetn zato k sm obupu, pa še mau lenobe vmes.
Za snet komad ne rabiš nobenega znanja teorije, samo prakso, uho in trud! Znanje teorije ti zadeve močno olajša in skrajša potreben čas, ni pa pogoj Upočasni si komad in zraven probavaj,.. tako se dela brez teorije Z znanjem teorije samo zreduciraš takoj možnosti in točno predvidevaš kaj lahko sledi
Seventh son poskusi in kar se ti bo zdelo ok, zapiši pa postaj tukej. Lahko ti povem še to da so v refrenu isti akordi, kot v verzu, le njihovo zaporedje je drugačno. Saj lahko greva po korakih... študiraj en odlomek pesmi, napiši, sporoči, jaz ti pa povem kaj je prav, kaj narobe, kateri prijem akorda bi bil bolj primeren (pozicija), itd... Vprašaj karkoli... Če pa ne bo šlo (kar bo bolj posledica lenobe, kot pa nesposobnosti) sem pa jaz zasilni izhod : in seveda - lahko se zraven priključi kdorkoli, ki bi se rad naučil sneti tablaturo iz komada....
No poskusu bom. Sam ne se zanašat name (imm trenutno matematko čez). Še dobr da mamo AliAsa^_^, za te stvari. Men si že kr neki tabulatur spisu. Ni kej si pač car, d si vzamš čas še za nas(male nesposobneže) in nam napišš tabulature. Drgač pa vsi vabljeni zravn, d se naučimo delat tabulature.
@NoMAD: sodeluje lahko vsak - starost ni omejitev Ampak mislm da ti ne rabiš te lekcije @Seventh son: presneta matematika ampak se bom vseeno zanesel nate, da boš poskusil in sporočil
@partyboy: sej tud ča ča ča ni ... @AliAs: tist trenutek ko je govora o tablaturah sem precej nemočen... isto velja za soliranje, in (glej ga vraga) tudi za iskanje in razbiranje samostojnih tonov ... pa še konkretno vprašanje za AliAsa... kje se zate začne verz - tam kjer se začne petje? @seventh son: muzika je matematika... torej ti ne bo nič škodilo
Verz sem v tem komadu definiral od začetka pa do prvega žaganja Ker je skozi cel verz isti clean riff. Če bi se pa komad začel nekoliko drugače, bi pa začetni del poimenoval Intro oz Uvod... tako naredim največkrat. Ta poimenovanja delov pesmi (intro, verz, refren, most, prehod, outro....) sem pobral iz nekaterih transkripcij iz Ultimate-guitar. Koliko so ta poimenovanja pravilna in smiselna sem se pa že večkrat vprašal
Vglavnem imej seventh son na umu, da Zablujenci ne uporabljajo neke fensi akorde! Čista simpa lepo po tonih probaj prvo in boš videl, da niso TE Tako se vedno začne.
Ok ... verz torej traja do 25,5 sec in medtem se tale rif 6x odvrti in vsakič tudi akordi G C D ... in če te tri akorde držiš na 3. in na 5. prečki z običajnim barejem... pol un riff kr sam ven pade... Ok zdej bom pa utihnu, da ne bom špilfarderbar...
A Lahko počakaš še dva dneva prosm, k zdej res nism utegnu. Poskusu bom neki napisat, če pa ne rata pa lohk kr ti napišeš. Upam d bom spacal kej skupi
No zgleda, da ti ni uspelo.... imam pa zato novo nalogo zate: Tole spodaj skopiraj v beležko z besedilom vred, lepo uredi in uploadaj na Trzalico. Code: Uvodni verz: G C D e|---------------------------------| B|---------------------------------| G|-------------------------------4-| D|---555-5-7-5-4-5---555-5-7-5-7---| A|-----------------3---------------| E|-3-------------------------------| Prehod: G D C D e|-----------------------------------------------------------------|-----| B|-----------------------------------------------------------------|-----| G|-------------------------------4---------------------------------|-----| D|---555-5-7-5-4-5---555-5-7-5-7-----555-5-7-5-4-5---555-5-4-4-----|-5---| A|-----------------3-------------------------------3-----------5-5-|-----| E|-3-------------------------------3-------------------------------|-----| Verz 2: G C D e|----------------------------------------------------------------------------------------------------------| B|----------------------------------------------------------------------------------------------------------| G|----------------------------------------------------------------------------------------------------------| D|----5----------7-----5----------4-5-7----5----------7-----5----5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5----5-5-5----5--------| A|-------5-3--5-----------5-3--5--------------5-3--5-----------5-3-3-3-3-3-3-3-3-5-5-5----5-5-5----5--------| E|-3----------------3-------------------3----------------3-----------------------3-3-3----3-3-3----3--------| REFREN: G D C Prehod: G D C D e|---------------------------------------------------------------------| B|---------------------------------------------------------------------| G|-------------------------------4-------------------------------------| D|---555-5-7-5-4-5---555-5-7-5-7-----555-5-7-5-4-5---555-5-4-4-----5---| A|-----------------3-------------------------------3-----------5-5-----| E|-3-------------------------------3-----------------------------------| Verz 3: G G D C D G D C D G D C D G D C G REFREN: G D C BRIDGE: G Em C D e|-3----------3----------3----------5----------| B|----3----3-----3----3-----3----3-----7----7--| G|-------0----------0----------0----------7----| D|---------------------------------------------| A|---------------------------------------------| E|---------------------------------------------| SOLO: G D C D e|-----------------------------------------------------------| B|-----------------------------------------------------------| G|------------------------5-5-5------------------------------| D|-7/9-7/9-7/9-7-5-7-\----------5-\--7/9-7/9-7-5-7--5--4--5--| A|----------------------5------------------------------------| E|-----------------------------------------------------------| e|-----------------------------------------------------------| B|-----------------------------------------------------------| G|---------------------5-5-5---------------------------------| D|--7/9-7/9-7-5-7-\----------5-\--7/9-7/9-7-5-7--5--4-----5--| A|-------------------5---------------------------------------| E|-----------------------------------------------------------| REFREN: G D C ZAKLJUČEK: e|------------------| B|------------------| G|------------------| D|----5----------7--| A|-------5-3--5-----| E|-3----------------|