Vesel bi bil če se najde kdo, ki pozna akorde Predinovga komada "Lepa ko ti pride" Sam sem se mučil nekaj in dlje od akordov za refren nisem prišel (hm A e), kaj se pa potem dogaja mi pa ni jasno. Aha pa tablatur za solo kitare bi bil tud vesel. Častim eno pivo (ali dve) junaku, ki mu rata. tnx
Prvo pošlji lepo na forum izdelek, z katerim si se sedaj namatr z besedilom vred in potem bodo morda še kaj dorekli/dodali.
Tole bi lahko nekam v uvod foruma "Iščem akorde" napisal. Prispevaj besedilo, pa dobiš akorde... watever... kr se mene tiče... šele jeseni!
Evo besedilo ki ga MORAM uploadat, kar se pa glede akordov tiče sem pa napisal kaj sem dognal. ZORAN PREDIN – Lepa Ko Ti Pride Kako si lepa ko ti pride Ko ti milina sije iz lic Kako si lepa ko ti pride Ko poješ pesem rajskih ptic Kot bi oblak prebodla lučka iz nebes In zdaj po tvojih vekah sramežljivo pleše Prav takšne barve si kot mlad otroški smeh In spet dišiš po travi, ki jo veter češe Takrat si ti kraljica mati mojih muz Prižigaš mavrico v temi Ko vedno bolj globoko orje najin blues se za zavesami dani Kako si lepa ko ti pride … Kot bi me na ramenih nesli angeli Ta nežna vojska straža tvojega oltarja. Da v zmagoslavju duši stisneva v objem Poljubu stvarnice in gospodarja Takrat si ti kraljica mati mojih muz …
OK maš to "srečo" da vedno skoz padeš... bom napisal akorde... in vrnem pivo nazaj za vstrajnost! Na Zdravje, grem kuj po enga v frižider ... evo bom kr mal sprot pisal: uvodni rif ki se skoz ponavlja: Hm A E ... in to bl po basovskih stzrunah, pol pa odpluje mal preko C#m in F#m pa D#m se sliš... in potem v refrenu Em in A....
:worthy1: ej tanks. :worthy1: Sej neki sem še sam mel pa ni blo čist tako kot bi moralo bit. Sem vesel da si se me usmilil. Zdej pa sam povej kje in kdaj gremo na pivičko. :24: :24: Kako zaboga naj pa solo pogruntam????????????
Sem ti napisal po kerih akordih gre solo... nisem sicer expert za to, sam če z levo roko primeš ustrezen akord, z desno (s trzalico) pač iščeš posamezne tone... glede na to, da so tile akordi precej običajni, maš sam tri možnosti, z mal sreče boš trefu prave tone.... (pa še precej običajna blues šablona je to) Ma - nej še ker tablaturist pove kej...