Zdravo! Tukaj objavljam nekaj skladb od Predina, če bo kdo napisal akorde! Š E EN GUMB Gledam te, kako si greš počasi z roko skozi lase. Zdaj boš odprla še en gumb na prsih svoje polne bluze. Gledam te.Na vsakem prstu pet ljubimcev vlečeš za nos. In sploh ne slišiš, kaj ti pihajo na dušo mokre sanje. Zato priznaj, da tisto majhno zvezdico, ki se v očeh navihano smeji, lahko prižge, le angel s svojo puščico, ko pride čas za malo nežnosti. Pravijo ti, da si lepa, da dišiš kot rožica. Nežna kot so cvetni listi v barvi vročega srca. Očitno te še ne poznajo ! Drugače si začarana ! Gledam te, kako pogrešaš ples pogledov in potnih dlani, rdeča lica, ki jih barvata skrivnost in čar spominov. Zato priznaj, da tisto majhno zvezdico, ki se v očeh navihano smeji, lahko prižge, le angel s svojo puščico, ko pride čas za malo nežnosti. Ko ti zapičiš nohte v hrbet je vseeno s kom si b'la! Ko z njimi rišeš zemljevide je vseeno kam boš šla! Slišim štiri vroče želje : »Pridi ! Greva ! Znova ! Spet !« http://www.youtube.com/watch?v=7EiWiI_LLC4 Zoran Predin - Brez Golobčka Ni Benetk Dejstvo je, da vsako leto dozori med nami svet, poln nabreknjene mladosti, vse en sam cvetoči cvet. Filozof je temu rekel: "Svoboda je v spoznanju nujnosti." Sam dodajam drzno zrno, zrno nagajivosti: "Brez golobčka ni Benetk!" Greš z golobčkom na zabavo... Tam bo polno svežih rož! Če ga pa pustiš doma? To noč bosta osamljena, oba! Ostareli maturanti, pol stoletja mladi fanti, konzervirani galebi, kazanove po potrebi. Naj vas potolažim, sestre, svet je pač enako vaš. Včasih želje skriti nočeš, včasih pa ne znaš. Brez golobčka ni Benetk. Zarjavele navijačke, sivolase najstnice, impregnirane lolite, večne mladoletnice. Brez golobčka ni Benetk. http://www.youtube.com/watch?v=IFksfclarwg Picek moj frdamani Iz takšne so snovi kot sanje, dobre, nežne, kakor vile. In ko mesečina pade nanje, kot da bi se nam rodile. Nekdo ti pravi Julija, spet drugi Mesalina, Kleopatra, Lara, Barbara z ustnicami polnih vina. Vsa imena že poznam. Vsi zakladi so že razprodani. Samo tebe še imam, picek moj frdamani. Z najlepšo, z Urško gre povodni mož. Meta sreče ni spoznala. Tisto rusko Ano mi povozi vlak. Doma pa Vesna skoči iz letala. Nekdo ti pravi Agata, čarovnica iz loške vode. Irena, Duša, Barbara, Nina iz visoke mode. Vsa imena že poznam. Vsi zakladi so že razprodani. Samo tebe še imam, picek moj frdamani. http://www.youtube.com/watch?v=A0vmWeUH4co Pri tej skladbi me zanima tudi kako se zaigra uvod, ki ga zaigraš na kitaro! hvala Samo
Pa hitrost bo treba vadit - hitrost!!! Po parih dnevih mi uspe tole odšpilat tko da se sam še ene 5x vmes spotaknem. [TAB] Hm Dejstvo je, da vsako leto Em dozori med nami svet, Hm poln nabreknjene mladosti, C# F# vse en sam cvetoči cvet. Hm Filozof je temu rekel: Em "Svoboda je v spoznanju nujnosti." Hm Sam dodajam drzno zrno, C# F# zrno nagajivosti: Em G F# Hm Brez golobčka ni Benetk Em G F# Hm Brez golobčka ni Benetk B Dm | Greš z golobčkom na zabavo | C G | Tam bo polno svežih rož |_2X B Dm | Če ga pa pustiš doma? | C G | F# To noč bosta osamljena | ... oba Hm Em G F# Hm Ostareli maturanti ... Brez golobčka ni Benetk Hm Em G F# Hm pol stoletja mladi fanti Brez golobčka ni Benetk Hm Em G F# Hm konzervirani galebi ... Brez golobčka ni Benetk Hm Em G F# Hm kazanove po potrebi ... Brez golobčka ni Benetk[/TAB] V kitici nisem ravno 200% za tisti CIS, ostalo pa najbrž kar drži.
poln nabreknjene mladosti,= G dur in ne Hm Sam dodajam drzno zrno = kot zgoraj vse en sam cvetoči cvet. = F# (brez C#) zrno nagajivosti: = kot zgoraj
Matr si zakompliciral ... hočer reči s tem "kot zgoraj" da sta obe kitici identični, al da je tako kot sem (tudi) zgoraj jaz napisal... torej:[TAB] Hm Dejstvo je, da vsako leto Em dozori med nami svet, G poln nabreknjene mladosti, F# vse en sam cvetoči cvet. Hm Filozof je temu rekel: Em "Svoboda je v spoznanju nujnosti." G Sam dodajam drzno zrno, F# zrno nagajivosti:[/TAB] A ne najdeš več TAB gumba?
Ali bi lahko napisal še tableture za solo kitaro v uvodu skladbe Brez goolobčka ni Benetk Drugače pa super tole spisano, sm že sprobal!
NoMAD, ne da se mi Tabat...Pravilno si razumel..Samo TablEture za uvod Golobčkovih Benetk pa lahko ti za štos spišeš.
Men se pa ne da TablEturat. Kaj bomo pa zdej? :S Sicer pa sam veš da sem v življenju spisal ene pet tablatur, in od tega kakih šest naarobe.
Tale je ta šesta [TAB] Hm F# G F# Hm F# G F# E|-----------------------|-----------------------| B|-----------------------|-----------------------| G|-----------------------|-----------------------| D|-----------------------|-----------------------| 2X A|-2---------------------|-2--2------------------| E|------2----3--3--2--2--|-------2--2--3----2----| Hm F# G F# Hm F# G F# E|-----------------------|-----------------------| B|-----------------------|-----------------------| G|-4---------------------|-4--4------------------| D|------4----5--5--4--4--|-------4--4--5----4----| 2X A|-----------------------|-----------------------| E|-----------------------|-----------------------|[/TAB]
Spet nisi razumel: Samo TablEture za uvod Golobčkovih Benetk pa lahko ti za štos spišeš. Tole je letel na Samota... al Samka... al Samoja... al kako se že Samo sklanja..
Z bandom smo bl malo slovesnkih igral! Napišite še akorde za Picek moj frdamani in kako igra kitara v uvodu! Hvala