Verzija Wordove datoteke, ki vsebuje makre, posebna zaporedja ukazov narejena prav posebej za pretvarjanje akordov. Zakaj bi igral Yesterday vedno iz F dura, poskusi iz D dura... Mogoče so pa "lažji" akordi, ali je pa lažje za zapet... ACE_02_2 POZOR ob zagonu Worda in te datoteke je treba OMOGOČITI Makre (makro, macro ...) ko te vpraša, pač rečeš OMOGOČI ! abble za angleško govoreče Worde tematiko predhodne verzije ACE 01 najdeš TUKAJ in kaj je novega v ACE_02_2 ? Predvsem ni več posebnih fontov, ker sem kodo tako pretelovadil, da to ni več potrebno. Našel sem načn kako dokaj hitro in enostavno selektirati oznake za akorde, zato da "skripta" ne vpliva na besedilo, ampak samo na "akorde" žal pa vsa zadeva seveda deluje samo na Wordu, pa še to se mi niti ne sanja kako zgleda na novejših verzijah. Skratka, poskusite, in mi tu v forumu javite, kako se obnese, kakšne probleme imate ob zagonu itd... Pripravljam še varianto, ki bi se inštalirala v osrčje Worda in ne samo v tej datoteki, pa sem naletel na probleme... Predvsem se različne verzije Worda obnašajo različno... Pisano je tole na Word Edition 98. Veliko veselja ob pretvarjanju akordov.
Bom pa kar jaz prvi.... :yahoo: Hej Nomad...dobra zadeva, sem preizkusil in deluje. Zelo enostavno je ! Paziti je potrebno le to, da so akordi označeni v rdeči barvi. Če niso jih spremenimo v rdečo barvo. Pesem potem z akordi označimo kot da želimo kopirati, pritisnemo pripravi in se nato lahko poigravamo s spreminjanjem akordov nazaj ali naprej. Res pa je, da je orodna vrstica ACE nagajiva in da izgine ampak jo najdemo kot si zapisal z desnim klikom v orodni vrstici worda. Bravo :24: :24: :24: :24: :worthy1: :worthy1: :worthy1: Nenad
program sem si namestil in kolikor sem ga uspel probat ga lahko samo pohvalim!! res super narejeno in opisano. odlično za nas začetnike :24:
Probano na 2003 verziji worda in dela! Le tista orodna vrstica izginja kar pa ni problem nazaj dobit. Drugače pa, v Tools -> Macro -> Security pa daš na Medium ali Low da bo delalo. LP
evo. sem tudi probal na 2003 verziji in dela...zlo uporabna stvar morm rečt. sploh za mene ko se mi neda razmišlat en ton nazaj :tongue: sicr sm mel probleme z makro(ti) pa sm nakonc pogruntu da ko jih vklopiš da moreš dokument zapret pa še enkrat odpret pa dela vse supr. sicr je orodna vrstica zlo rada se skrila, ampak je kul. vse kar je treba vedt je NoMad napisu v datoteki, kul je pa to da za delovanje moreš samo vedt da je treba dat v rdeče črke in si prpravlen! drugač pa moje mnenje: enostavno vendar mogočno
Meni dela odlično in sem nad zadevo naravnost navdušen. če bi se dalo urediti, da deluje v vseh verzijah Worda, bi to bila zmaga. Super bi tudi bilo, če se zadevo lahko razvilo do te mere, da bi se akorde lahko pretvarjalo že kar na strani, podobno kot imajo to urejeno na E-Chords.
Stvar kot takšna iz moje strani žal ni bila preizku?ena, ker sem lastnik officea 2007 Drugače pa kot sem prebral odgovore in NoMAD-ova navodila sem skapiral v čem je sploh finta tega prikupnega addončka. Moram rečti, da mi je stvar zelo všeč, zelo funkcionalna in sila preprosta, tako da mislim, da bodo začetniki in vsi ki se z glasbo ukvarjajo malo bolj kot enkrat na leto tega zelo veseli. Vsaka čast NoMAD :worthy1:
Ideja tega pripomočka je odlična. Sicer bi mogoče menjal barvo, ki se uporablja za oznako akordov, ker je rdeča dokaj moteča za oči. Vsekakor pa lahko kar pohitri delo! Jaz nikoli nisem še delal z makri pa mi stvar ne dela, ker verjetno ne znam nastavit (Office 2003 imam).
v 2003 je tako... pojdi pod orodja/makro/varnost pol pa tam not narediš stopnjo varnosti na nizko (no vsaj jaz sem tako naredo). pol pa je najbolje da word zapreš ter nazaj ofneš in pol dela... No meni tako ni delalo nekih težav. Je pa stvar res uporabna zelo in čsto možno bi bilo da bi jo kaj potreboval lep pozdrav
Veseli me da vam ugaja, in istočasno žalosti, da tisti z novejšimi različicami ne pridete zraven... Po mojem mnenju je finta v sami naravi makro skripte, ki so jo začeli zlorabljat raznorazni hekerji, tako da je internet zapolnjen z zlonamernimi makri, ki jih fašeš ko odpreš okuženo Word datoteko... Zato je očitno MS končno dvignil varnostno politiko v svojih novejših izdelkih in predvidevam, da je treba precej več kopanja po drobovju svojega worda, da bi zadeva špilala tako kot sem si jo zamislil... še bolje bi seveda bilo če bi jo pripravili da bi delala na phb, html ali slični podlagi... osebno sicer smatram ta je to možno, ampak pojma nimam kako... očitno pa na e-chords to vedo.
Ja, to pobožno željo po zgledu strani E-chords sem tudi sam že izrazil. Mogoče pa bi se po kdo izmed "stručkotov" le malo poglobil v zadevo? To bi bil velik plus za V.2.
Office 2007 je še en izmed nekaterih čudnih izdelkov Microsofta. Ko sem ga že jaz imel, z njim nisem mogel odpret datoteke napisane v verziji 2003. To me je zelo presenetilo. No, pa da ne omenjam še kakšnih drugih meni nevšečnih stvari. Kako je s tem danes, ne vem. Se mi zdi, da še obstajajo neke posodobitve za to. Torej, tudi če bi bil program spisan v 2003 verziji, po mojem ne bi delal na 2007, kar je čisto nasprotje s kmečko logiko.
Tole je zanimiva finta, ker sem jaz osebno lahko z 2007 odpiral vse prejšnje verzije dokumentov, res pa je da world 2007 uporablja za shranjevanje nekakšen xdoc format, ki pa ga prejšne različice ne prepoznajo oz. ga ne znajo dekodirati tako da dobimo kot rezultat same čudne simbole in znake. Rešitev je seveda sila preprosta, ker se da shranjevati s podporo za starejše verzije officeov, vendar je to potrebno ročno omogočit, podobno kot pri Photoshopu, kjer si sami izberete kakšen format slike želite shraniti (JPEG,GIF,TIFF). Vendar je to že povsem offtopic tematika, vrnimo se torej k macrotu. Po eni uri brskanja po "drobovju" worda, kot se je izrazil NoMAD, mi še vedno ni uspelo omogočiti macrota in mi ne gre v glavo več zakaj, medtem ko so vse zaščite izklopljene še vedno nekaj blokira. Če ugotovim kaj bi to lahko povzročalo bom nemudoma tukaj povedal, drugače pa se lahko 2007-ovci samo razjočemo. Glede E-chords ideje pa moram rečt da je zelo dobra in tako kot je povedal 313 bi lahko bil to velik plus za v2, če ne kje še revolucija. Sam žal nimam znanja iz PHP-ja, vsaj ne naprednega. LP
Ok, da dam še jst mnenje. Imam 2003 verzijo in prvo je bilo treba narediti to... Ob kliku priprava, mi je orodna vrstica zginla kot je NoMAD že predvideval in napisal navodila kako jo dobiti nazaj. Transkripcije delujejo popolno, tako da lahko le pohvalim izdelek Odlično NoMAD!
Evo stestiral tudi jaz na Word 2003. Postopek omogočanja delovanja identičen kot pri Odem81. Nisem ničesar uvažal igral sem se kar na "od višine se zvrti". Vidim uporabnost tegale programčka pri komadih, ki imajo več kot 5 različnih akordov... In pa za začetnike. Za igranje komada iz različnih akordov nekje na eni žurki, se mi pa še vedno zdi bolje obvladovanje telih pretvorb na pamet oziroma s pomočjo logike. (kdo pa te bo čakal na žurki, da boš ti na svojmu palmu pretvoru akorde na tisto tonaliteto, da boste vsi lahko pel). Zdej je samo vprašanje ali bo tale NoMADov pripomoček res pomagal.. ali pa bo tako kot imenik v mojem GSMju.. povzročil.. da še lastne telefonske številke več ne vem na pamet. LPmondxxi
Ker sem danes naložil svojo novo pesmarico - ACE V1, ki je podprta z ACE makroji, sem tole temo malo počistil starih in nepotrebnih postov... Predvidevam da se bo pojavilo še kako vprašanje poleg tega, kar je očitno do zdaj... namreč da ACE deluje na sistemih do 2003 (sicer izginja vrstica, ampak se jo da hitro spet najti) in da na sistemu 2007 NE DELUJE - žal ... predvsem tu si želim da se kdo javi ki mu je uspelo... Naredil sem sicer novo verzijo ACE - ....02 čeprav nisem nič posebnega dodajal, razen mogoče navodila za vgradnjo ACE "po defoultu" . v Word...
mmmm maš prav ! torej KAKO se pa to naredi ? Najprej seveda v Wordu odpreš ACE_02_2 in OMOGOČIŠ makre ! nato pa greš na: Orodja > Predloge in dodatki > Knjižnica kjer... Najprej na zavihku »Orodne vrstice« kopiraj ACE iz dokumenta ACE_02_2 >>> Normal.dot (splošna predloga) Nato pa še na zavihku »Makri« Prav tako kopiraj ACE iz dokumenta ACE_02_2 >>> Normal.dot (splošna predloga) Makro in orodna vrstica bi sedaj mora delovati v vseh Wordovih datotekah! To seveda priporočam vsem, ki so si že naložili ACE pesmarico, ki bo s tem dobila čisto nove dimenzije !