še vedno sem začetnik zato me zanima, ko primem akord, kako potem (z trzalico podrgnem) po strunah. Upam da veste kaj mislim. naprimer: C Lohk' ti je Žal za zvezde na nebu Ta C akord moram ''vlečt'' po celem tem 'tekstu'. Zdaj pa kako. Vem samo da obstaja več tehnik. Naprimer: greš dol po stunah, pol gor, potem zabrenkaš na prvo, potema pa že spet dol,............ Kako vem kako? Prosim za pomoč. Tinč
Jah, osebno nikoli nisem uporabljal vzorce brenkanja desne roke (kar mogoče ni ravno pravilno), pa vendar se mi zdi, da mojemu brenkanju nič ne manjka. Torej, trzalico v roke, pa sprobavat, dokler ne rata...če ti je laĹžje, si zavrti skladbo zraven na radiu. Osebno bi/sem tako začel. Tkole je pa zgledal na pikniu (sicer malo hitro, pa vendar): [video=youtube;BzzMMsi2D1s]http://www.youtube.com/watch?v=BzzMMsi2D1s[/video]
PoskuĹĄala sem. Pa mi ravno ne gre. PoskuĹĄam delati po pesmi vendar, ne sliĹĄim kitare, sliĹĄim petje Tinč
Po moje ti bo naslednji video neskončno pomagav, vzemi si čas, vadi in boĹĄ v nekaj dneh dejansko obvladala tole... čista osnova ki prav pride praktično vedno... [video=youtube;Ohw-gq066d0]http://www.youtube.com/watch?v=Ohw-gq066d0[/video]
Za ta komad nism več s tabo jaz igram kar tako: C dol dol gor gor dol gor 2x Lohk' ti je Ĺžal za zvezde na nebu G dol dol gor gor dol gor 2x Lohk' ti je Ĺžal za nedolĹžne oči Am dol dol gor gor dol gor 2x Tud' roĹže na oknu kmal ovenijo G dol dol gor gor dol gor 2x če jim vzameĹĄ toploto in ugasneĹĄ luči. C dol dol gor gor dol gor 2x Nisem to'k nor, da bi kopu seb jamo G dol dol gor gor dol gor 2x Nisem to'k star, da bi se mi kam mudil Am dol dol gor gor dol gor 2x Vse, kar sem hotu in Ĺželu od tebe G dol dol gor gor dol gor 2x Je, da se zjutri ob teb lohk' zbudim Refren: C dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x Ne, ne, nisem več s tabo G dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x ne, ne, ne bo me več tle Am dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x Ĺ e zdej mi ni jasn zakaj si ubila G dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x tist, kar je nama pomen'l vse C dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x Ne, ne, nisem več s tabo G dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x ne, ne, bo me več tle Am dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x Sam' neki boĹĄ mogla vedet za zmeri: G dol dol dol gor dol gor gor dol gor 1x ostal ti bom sam' moj srce! Tako potem se pa tako vse ponavlja naprej. No jaz igram tako, in se kar dobro sliĹĄi Upam da sem ti pomagal UĹživej ob igranju