Da upravičim vzdevek SaXsIm, sem se posnel med igranjem saksofona. Na kitaro sem posnel podlago (ni najbolje odigrano, kaj čmo), potem pa nasnel saksofon. Snemal sem v CoolEditu, saksofon sem posnel preko Philips mikrofona. Drugače gre za tenor saksofon, s klasičnim ustnikom in jezičkom. Skladba Autumn leaves je nekakšen "osnovni" jazz komad za učenje improvizacije. Na začetku je odigrana tema, potem solo, na koncu pa še variacija na temo. [MP3]https://soundcloud.com/trzalica-2-com/autumn-leaves[/MP3] Komentarji dobrodošli!
hvala za lepe kritike. Bom morda še enkrat posnel vokalno-inštrumentalno verzijo tega komada, saj bo verjetno še dosti deževnih dni v aprilu. Rabiš za to skladbo takšno otožno vzdušje.
Men se tud super sliši Pa še to me zanima... Nekje se sliši kar visok ton iz saksofona, malo kasnjeje zaigraš še enega kar nizkega... Koliko oktav razpona pa ima ta zadevšna?
Načeloma ima saksofon dobri 2 in pol oktavi razpona (od malega b - to je po C1 pa do Fis3), tisti visoki toni, ki jih omenjaš pa so t.i. prepihani toni, dobiš jih s posebnimi kombinacijami prijemov in ambažure. Nizki ton, ki ga zaigram med solažo pa je drugi najnižji ton, ki ga lahko zaigraš na tenorskem saksu.
Igram okoli 8 let, s tem da sem že imel narejene sprejemce za srednjo glasbeno, ampak nisem šel. Zdaj mi je rahlo žal, vendar sem tako bolj svoboden.
Doobro je tole! Malo si sfušal tam pri koncu ko se šel višje... Kitara je pa tudi v redu, nisem slišal nič takega kar bi fejst zmotilo Svaka čast! Glede na to da tudi kitaro obvladaš....najbrž je saksofon težje naučiti kot kitaro? Samo enkrat sem probal pihat na tole, pa ni uspelo niti enega pametnega tona dobiti ven... Saksofon mi je zmeraj bil všeč, in če bi zdaj imel 15 bi se začel učiti...
Še metlce Saxsim..kr slišm zraven še une metlce na "verblu"... pa mal činelc na potih... lepo si tole posnel.. ni kej...pohvalno. lpmondxxi
hvala mondxxi Bi pasale še metlce, ja. Pa kakšn kontrabas tudi. For, glede učenja saksofona, u bistvu niti ni tako težko. Postopno delanje, dober profesor = uspeh. Kot pri vseh drugih inštrumentih pač. Paziti moraš na razne posebnosti, ki so specifične za posamezne inštrumente. Je pa res, da je verjetno lažje biti samouk na kitari kot pa na saksofonu (sam sicer nisem samouk saxa). Drugače če želiš igrati saksofon, dvomim da si prestar. Sem imel na naši glasbeni (GŠ Krško) že tudi starejše sošolce. Npr. profesorico glasbe, okoli 40 - 45 mislim, da je stara danes.
Sam tudi igram saksofon, sem samouk, seveda ne iz nule ampak iz klarineta, dobro, da je težje klarinet igrat, da ti gre potem saksofon lažje Sem prišel na saks v eno 5em razredu glasbene pri klarinetu, sedaj pa igram že 2 leta pri godbi 1. saksofon, poprej pa 1. klarinet. Igranje ql, lep ton in to, malo več bi moral vleč pesem, pa malo več vibratota, drugač pa zelo ql. Če boš imel čas pa volje dej naštudiraj uvodno temo iz Benny Hilla(yellowbard saxophone ali nekak tak, nisem ziher za naslov, bom pri godbi pogledal pravi naslov, pa ti ga do petka povem), jaz jo znam ampak nimam snemalne opreme, da vam pokažem. ^_^ Še nekaj sprašujem, kaj igraš na tenor saks ali so to samo tako nizki toni pa se mi sliši kot tenor?
Zelo zanimiva stvar. Tudi sam sem nekoč igral sax. Bravo! Kar tako naprej, mogoče bi lahko malo reverba dodal, da bi lepše zvenelo, bolj polno!
fajn komad...fajn zašpilan...bi te mi mogoč kdaj lahk uporabl, k mi mamo pa vaje v slogonskem...pr Ureku doma, če ga poznaš. Sj če si v OŠ hodu v Bizeljsko, pol zihr njegovga fotra poznaš! še enkrat...fajn zašpilan!!!
Hvala vsem; glede tona, vibrata... Gre za tenor sax. Posnel sem v prvo in mi je bila improvizacija tako všeč (nikoli se ne snemam ko improviziram, tako da nimam najboljše predstave o tem kaj takrat igram), da sem pusti vse kakor je bilo. Carpe Diem, žal nisem z Bizeljskega, sem s Senovega. Vseeno bi se dalo zmenit za kako sodelovanje. Glede Ureka, a je sorodnik od Petra Ureka (pianista)? Tega poznam. Drugače pa bomo verjetno poleti v okviru GIB v MCju organizirali jam session. Jazz, funk, blues. Pa kar bo še priletelo. Vabljen (i).
uh sam res...sorry sm spregledu... ja drgač je pa on bratranc od Petra Ureka...nori glasbeniki v familiji! Ja lahk bi se kej zmenl...ti sam javi kdaj pa kje je, pa bo