Pozdravljeni! Kr nekaj časa sem porabil predn sem ugotovil kam naj vtaknem to vprašanje? Vglavnem tisti, ki ne poznate, gre za grški inštrument podoben Bouzoukiju (kakorkoli se napiše), le daj je veliko manjši. Ima 6 strun 3x po 2 uglašene na D-A-D. Zanima pa me če ima kdo kakšne izkušnje ali kakšno literaturo, ki bi mi bila vpomoč pri igranju na baglamas (če obstajajo kake tablature slučajno)? Prodajalec je zagotavljal, da majo vse na internetni strani, vendar sem nato ugotovil da tam ni nič, le da prodajajo pesmarice (pač Grki). Hvala za odgovore.
http://4stringchords.com/ tu mogoče lahko stuhtaš akorde za to tvoje čudo... če vzameš za osnovo bauzouki, pa odmisliš struno G v uglasitvi G D A D in potem ostanek pomnožiš z 2... pol pa ostane seveda sam še stric google, pa učenje grščine ... PS si preveru YouTUBE ... recimo TOLE
Oba linka poznam, tisto na You Tube sem ze začel pregledovat. Akorde sem tudi našo, gre zelo enostavno samo bi mogo neko tehniko brenkanja skapirat. Drgač pa še iščem kake tablature če bi obstajale. Hvala za pomoč.