Chopin - Nocturne op.9 no.2

Discussion in 'Klavirski kotiček' started by 1ukc, Nov 22, 2007.

1. 1ukc

1ukc Junior Member

Evo long time no see, bi pa useen rad kak komentar dubu na tole. Zakaj ni ceu komad? Ker ga ne znam? WRONG! Fotič mi je umru ko sm snemu...no pa tut ne bom se hvalu da znam ne vem kako dobr, ker OČITNO ne :) bom posneu enkat u celoti (upam)...anyway kritike in komentarji dobrodošli.
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=AN2lelCi6ec[/YOUTUBE]

2. LiMuBai

LiMuBai Trzalica.COM Staff Member

Glede na to, da se ne spoznam preveč kaj na to..superca.

Boš počasi lahko pomagal pinkplonk :)

3. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Ma zame je tole amerika, kr se mene tiče si lahko tole tud zmontiral :)
    itak je prešvoh kvaliteta da bi une hitre prste ujela kamera....
    Počak kaj bo tršica rekla ...

4. plinkplonk

plinkplonk Member

a) ne vem zakaj se ti s klavirjem ne ukvarjas bolj resno (tj. intenzivno, profesor pa to), ker imas sposobnosti za to.
    b) tole ze prihaja na meje mojega klasicnega znanja, zatorej ti lahko pomagam le po zdravem usesu
    c) se opravicujem (tudi ostalim bralcem) ce bo tale kritika nekoliko bolj metafizicna, saj je tehnicnih napak bore malo, sploh se pa ne bom obesala na posamezne note (v smislu - v 32. sekundi pa un C ni bil v redu) ker verjamem da to izvajalec ze sam slisi.

Torej:
    - Super oblikovanje motivov, se vidi da se poznavalec Chopina in da si ga precej tudi preposlusal (povej ce se motim). Edino me moti da cez hitrejse dele (trilcke sesnajstinke ipd.) gres nekoliko histericno, preglasno (kar je precej obicajen pojav).To je edina vecja napaka, ki ti jo lahko ocitam.
    - barva celotne zadeve je super, ne vem a zaradi masine na katero spilas (Clavinova?), al ker si tko izpilil, fajn bi te blo slisati tud na enem postenem koncertnem klavirju.
    - no pa preidimo v metafizicne vode: Motivcki so super, ampak jim manjka neka vpetost v kontekst, celoto. Poslusalec je fasciniran nad posameznimi deli, ampak nekako ni tiste enotne napetosti, ki bi drzala njegova usesa pokonci. To je, po moji teoriji, pa naj protestira kdor se ne strinja, problem predvsem teh elektricnih zadevc, ki te nekoliko omejujejo v izraznem prostoru. Sej najbrz sam ves, da pol ko prides na ta pravi klavir, se ti zdi kot da si dozivel razsvetlitev. Zato bi te bilo, se enkrat, fino slisat na kakem ta pravem klavircku (ce mas sanso posnami pa se enkat poslji).
    Kar se tice te celote komada, ciljam na rep in glavo, na dinamicne razlike med posameznimi frazami, deli komada, nad jasno izrazeno razliko med zasanjano melanholijo pesmi in njenim viskom, ki jo presega, ah. Interpretacijo lahko, verjamem, se veliko bolj dodelas v tem smislu; seveda pa upostevaj, da je v tem delu procesa obelave skladbe potreben nekoliko drugacen pristop kot neskoncno guljenje komada.

Je pa tole za punce osvajat super zadeva=) Pomojem se bolj pali kot kitara=) A si ze probal?

lp

5. 1ukc

1ukc Junior Member

hvala vsem za komentarje.

plinkplonk:
    a) js tut ne. En izmed problemov je keš. (privat ure so drage).
    b) haha, lol :D
    c) ja slišm (upam) :D

- Ja, res sm ga kr precej poslušov oz. ga še dooh :) Obožujem ga. Kar se tiče tiste histerije, bom probal kej ukrent glede tega.
    - Ja, clavinova je ja ampak je tole pomoje en najbol "izpiljenih" komadov, k jih "znam" :D Mam pa (no za enkrat še - vsaj upam, se moram pozanimat) dostop do kašnega koncertnega klavirja, sam tle je kamera večji problem, k če bo spet crknla ta stvar bo klinc. No ampak bom probu. Zdej je sam še uprašanje kdaj.
    - še enkrat se strinjam :D res je, ko pridš iz clavinove na konkretn klaver, da doživiš razsvetljenstvo oz. js ponavad ful prenaglas igram useskup od začetka oz. se mi vsaj tko zdi, k duma morm met bol na potih zarad različih faktorjev :D Ampak na posnetku, je bla kr solidna jakost ;) kaj še kaj še...em em...ja nč se bo treba še bolj poglobit u ceu komad zgleda, da izpilmo tole do konca :) pa bom res probu pol posnetk nrdit na tapravm klaverju.

haha, smehi :D a to sam tko pravš, al maš že izkušne s tem? :) Drgač pa ne, nism še probu. Pa tut cajta nimam zdej še za to, mislm lej kok stvari morm popraut oz. dodelat da bo komat kot se šika. :)

Hvala ti za vse plinki :)

Last edited: Nov 22, 2007
  6. plinkplonk

plinkplonk Member

heh
    a) Rešitev za to je srednja glasbena. Povsem zastonj!

Kar se tice osvajanja: ni me se nihce na ta nacin nacrtno osvajal, sem se pa kdaj znala povsem nenacrtno zatrapat v sosolce pianiste, hi hi (samo stvar, ne vem zakaj, nikoli ni predolgo trajala). Mors met pa tud to sreco, da decva ni povsem neobcutljiva na care glasbe=)

Ni kej lukc !

7. For

For Active Member

Hmm ...jaz tudi nisem strokovnjak, sem pa zadnje čase to skladbo poslušal...:)

Kot poslušalec lahko rečem da je razlika velika. Če je to zaradi instrumenta, potem si zelo dobro to izvedel.
    Manjka pa "mehkobe", se mi zdi da je vse skupaj malo pregrobo (premalo občutka-dinamika) ...no ja, jaz bi bil zelo srečen če bi znal tako igrati :)

Sem pa slišal dve napaki v 1:37 in 1:29 ....mogoče se motim? :huh:

Drugač pa zelo dobro. Koliko časa (let) človek rabi da zna tako igrati?

Čim prej pridi do enga tapravega klavirja, pa še enkrat posnemi ....da slišimo.

8. 1ukc

1ukc Junior Member

a) heh ja pa je res, AMPAK 1. js sm v Novem mestu delam maturitetni tečaj, kar pomen, da se ne morm furat sm pa ke ceu cajt. 2. sprejemci? 3. treba met kej več znanja teorije kt pa sam note znat prebrat pa še to pomožnosti površno.

kar se tiče osvajanja: eh, kaj čm pol sploh probavat, če pravš, da pali sam za kratk čs. :rolleyes: no, sicr pa bo že, za to je še cajt. Do takrat pa...vadit, vadit, vadit.B)

:D

9. 1ukc

1ukc Junior Member

sva pa oba napisala odgovor v isti minuti...hehe anyway, ja itak, da je razlika ful velka pa ne samo zarad instrumenta tut nism profesionalec, ti si najbrž poslušal profi posnetke, a? hehe ja mehkoba ja, pa sproščenost - to je težko dosežt...no, bomo vidl ko/če mi bo ratal posnet na pravm klavirju kako bo izpadla cela zadeva, upam, da bolš. ^_^ uf kolk časa...js tko ene 2,5 let špilam.

glede napak: so tut kiksi ja.

Last edited: Nov 23, 2007
  10. the dar

the dar Senior Member

Z moje strani kapo dol.
    p.s. folš sm tistim ki znajo tako igrati

11. 1ukc

1ukc Junior Member

eh ne bit, ker tole je zanič :D anyway js sm pa fovš tistim, ki majo teorijo v mezincu, ker če bi mi blo to jasno, bi blo verjetno 100x lažje špilat.

12. AliAs

AliAs Super Administrator Staff Member

Če se ne motim si prvi, ki se je posnel s klavirjem v med našimi exhibicionisti (?)

In moram reč da mi je tale pesem zelo všeč - pomojem si tole odigral resnično lepo!
    Sicer o klavirju nimam pojma, mi je pa drugače zelo všeč zvok, ki ga proizvaja. In rad včasih prisluhnem takšnim skladbam.

Presneti digič!!!! :)
    Se veselim tvojih naslednjih posnetkov! ;)

13. F(r)iend

F(r)iend Super Moderator Staff Member

Ful hudo :)
    Sej najbrž res morš še mal delat na dinamiki in mehkobi, ampak jest tega sploh ne opazim. Sploh glede na to kolk časa (šele) igraš je tole odlično!

Glede teorije ti bom pa tko reku, prej ko se spraviš poglabljat vanjo, prej boš dojel zadeve ;) Tako, da ti priporočam, da kar začneš! Že na internetu se da marsikej najdt, še boljš (in hitreje) pa je, če si najdeš enga profija, ki ti razloži tko kt treba!

P.S. - jest sm ti tut fouš - že zarad discipline!

Last edited: Nov 23, 2007
  14. Robi-kita

Robi-kita Senior Member

Odlično odlično in še enkrat odlično!!!

res se mi zelo dopade, če boš še pošiljov si grem po klaviature hehe Sej drgač pa sem gledo da za kakih 300 al pa 400 eurof makino dobiš...

odličn si res, želim ti ogromno inspiracije in prepričan sem če boš igrov še naprej iz veselja in od srca da boš pianist kot si v podpisu tudi želiš postati.

lejpi pozdraf

15. prowler

prowler Senior Member

Ena od mojih najljubših klavirskih skladb! :)
    Hvala, ker si jo odigral! :D

16. CarpeDiem

CarpeDiem New Member

lepo izvedeno! Res, nimam kej za dodat razn tega, da se mi dopade! Pohvale 1ukc!!!

17. ryms

ryms New Member

Ja super...sam nevem zakaj si napisal da si fauš tistim ki obvladajo teorijo?

A nisi hodu v glasbeno..vsaj nižjo? Al se ti tam ni dalo delat pa ukvarjat s teorijo, ha :d

18. 1ukc

1ukc Junior Member

hvala vsem za komentarje! :)

ryms: haha...sm hodu ja do 6. - 7. razreda OŠ pol sm pa pustu glasbeno (idiot js) zarad različnih zadev. btw takrat sm še violino špilu (5 let), pa pol pozavno (2 leti) - lih tok da sm mal okusu bas ključ :D no anyway od tega je pol ful let minil očitno ane, ker sm na klaver mahnen 2,5 let tam nek. zdej si pa zračunaj kolkšna je bla pavza vmes in nč muske. Pa še takrat je bla ta teorija bol tko tko, oziroma jaz nism biu kej preveč zaintereseran. Zdej pa mam ane?! Torej nimam pojma o teoriji...mogoče znam višaje pa nižaje po vrstnem redu napisat pa še to ne vem če :D Lih učer sm začeu mal gledat tist "circle of fifths", pa sm že čist zmedn lol

Last edited: Nov 24, 2007
  19. odem81

odem81 Member

O lej ga soseda :thumbup: dobr ti grejo te tipke od rok. Drugič pa okn odpri, da še drugi kej slišmo :punk2:

20. 1ukc

1ukc Junior Member

soseda? :D ker sosed pa si ti :D haha okn bom (spet) odpru k bo vroče zdej je premrzl zuni :D in z mrzlimi prsti se ne da špilat heh.

Share This Page