Chopin - Nocturne op.9 no.2

Discussion in 'Klavirski kotiček' started by 1ukc, Nov 22, 2007.

1. odem81

odem81 Member

Maš PM :smile:

2. plinkplonk

plinkplonk Member

Lukc, drgač se pa tud na nekaterih osnovnih GŠ da hodit na neke pospešene varjante teorije (za starejše od..hm, 7 let=); ne vem če majo te zadeve na tvojih koncih, vem pa da to obstaja v LJ na GŠ LJ-center. V bistvu maš nek šnelkurs teorije od 3 ali 4 let, ki pa tud ne stane preveč (več ko 20 eur na mesec ne more bit). Tko da se splača pozanimat, če maš kaj podobnega tud kje tam blizu.

Ti priporočam, da se teorije lotiš po tej poti (v živo in interaktivno), ker ti bo definitivno povzročilo manj glavobolov=) Internet je kul, se pa ne zna s tabo pogovarjat=)

3. prepelica

prepelica New Member

Najprej lep pozdrav od še enega wannabe pianista. Sem iskal kakšen "klavirski" forum, pa sem dojel, da kej preveč pametnga ni pri nas (popravte me, če se motim). Upam, da vam moja prisotnost ne bo odveč, bom probal kej pametnga doprinest, mogoče clo kšn posnetek kdaj objavit...

Vem, da je tole z zamikom in da je tema praktično že med mrtvimi, ampak bi vseeno rad povedal, da je tole odlično odigrano. Se vidi, da maš filing. Skladba tehnično ni zahtevna in ker gre bolj počasi ravno zato do izraza pride fraziranje. Nedvomno masterpiece, ki ga je pomoje napisal za "bejbe pecat".
    Zanima me š čem si to snemal, ker je zvok presenetljivo dobr - sam mam eno cheap kamero, ki pa svojega namena (predvsem zvok) ne izvršuje preveč dobr. Tud clavinova zveni zelo klavirsko, kar je lepo slišat, enkrat za spremembo.

No evo to je to, kej več od mene, pa v kšnem drugem topicu...

LP

4. 1ukc

1ukc Junior Member

hello...prepelica

ja js tut kr ne morm vrjet, da sm slučajn uletu pogledat, če je kej novga klele. hehe :D anyway tole, ne boš vrjeu je blo posneto s temle fotičem.

No, pa useen posnam kej ane, js bom tut probu tole kej u ceu komad spraut...sam enostavno ni časa. Preveč stvari, pa ne da se mi s tem fotičem zajebavat, k niti ne vem če ma kartica dost placa. Treba kupt kak kabl, da bo direkt na komp snemal sam pol bo pa vrjetn preveč "midi" use zvenel. Kokrkol se ubrnš maš rit uzad anede :D

no, take care, pa posti kak posnetkB)

5. pini

pini Junior Member

Hej, 1ukc!

Šele zdej sem tale posnetek vidu pa sem pogledu, ker je tud men ta Copin-ov Nocturne všeč.
    Super se sliši!
    Verjetno je edino mal problem igrat na teh digitalnih zadevah, ker ni (vsaj pri meni) pravega občutka. Se mi zdi, da glasnost ni odvisna od tega kako močno pritisneš tipko, ampak od tega kako hitro. Tko je vsaj pr moji napravi, sicer pa Clavinove ne poznam, tko da ne morem trdit.
    Mi je pa zelo všeč gibanje rok.

Lp, pini

Share This Page