Ravnokar se učim neko skladbo, nad katero je napisano da za to pesem uporabljano DROPPED D TUNING. Pa me zanima kako so v tej uglasitvi strune uglašene ?
Skrajšani zapis za Dropped-D je pa Drop-D , kar boš pogosteje srečal Pa tole temo sem dodal še v seznam teme Uglaševanje Kitare, ki se nahaja v izbi Pomoč - Glasbena oprema.
gledu sm da majo eni kitaristi kitare uglašene na "dropped d" (DADGHE) pa me zanima praktičn namen tega. a mi loh kdo razloži čemu bi kitaro tko uglaševal al je point sam to da loh barre z enim prstom primeš... pa če mi loh kj več o tem poveste tem LP
Fora je samo ta, da se power akordi primejo z enim prstom, pa še večji razpon tonov dobiš. Dropped D se večinoma uporablja pri metal komadih, ni pa nujno. S tem ko je struna uglašena nižje, lahko hitreje igraš kakšne riffe.
hmmm... lahko je veliko razlogov, zakaj uglašujejo na drop-D... nekateri zato, da z enim prstom primejo power akord in jim to omogoča lažje igranje riffov - poglej si tale video: Daron Malakian, intervju 20min Kitarist od SOAD prikaže uporabo drop-C uglasitve. Drugi pa tako uglasijo samo zaradi nižjega tona... kak bi to povedal... Npr komad od Radiohead I might be wrong - ta clean riff je odigran na drop-d uglasitvi. Ali pa npr kaj bolj heavy Stockholm sydrome od Muse... V glavnem pa imajo nižje uglasitve radi metalci ker nižje frekvence izpadejo veliko bolj žagajoče PS: Pero me je prehitel
js to uporablam... aktivno... stvar je taka... js ko recimo to prakticeram (ni za vse ) sm se tko navadu d lahko ubistvu v isti kitari držim spremljavo in solo melodijo špilam sprot. delajo se pa dost bol harmonični prijemi in recimo dvojna oktava al pa dvojn riff kar ispade zlo lepo navadno pa lih nemoreš... si pa omejen pri držanju akordov ki upoštevajo 6. struno, sam se da tud to igrat ko se navadiš (sploh G je jeben). niso sam metalski komadi... igra se vsepovsod moreš se pa mal navadt.
Kateri pa se od Metallice v dropped D spilajo?:mellow: Jih to samo ti tako igraš, ali so tudi originali taki?
Kolikor je meni znano uporabljajo oz so uporabljali standarno, za pol tona nižjo, za cel ton nižjo in drop-c uglasitev. (btw: album, ki ga bojo izdali v letu 2008 bo po dolgem času posnet spet v standardni uglasitvi) Pa tole temo sem združil z isto temo, ki je že obstajala.
Ja prou drop-d oz. c jih je pomoje bl mal, usaj kokr sm js opazu majo pa dostkrat use strune za en ton oz. dva nižje uglašene, če se ne motm. Ima pa tud Nirvana ene par komadov na drop-d narjenih sam pomoje zrd same lenobe kokr pa kj druzga.