Dropped D tuning

Discussion in 'Teorija' started by agbil, Jul 28, 2007.

1. Pepc619

Pepc619 New Member

Toliko kakor jaz vem Metallica igra v Eb-ju ali pa vsaj so ?

2. blueman

blueman Guest

ne bi reku, mogoče na koncertih

3. Salecan

Salecan Senior Member

Whiskey in the jar je v dropu

4. AliAs

AliAs Super Administrator Staff Member

Sem povedal že v 15. postu te teme, katere uglasitve so imeli - pa bom še enkrat... tokrat bom bolj jasen :)

Metallica ni NIKOLI uporabljala Drop-D uglasitve!

Gremo kronološko po albumih...

Kill 'Em All, Ride the Lightning, Master of Puppets, And Justice for All, Black Album > ti albumi so bili posneti na standardni uglasitvi, nekaj pesmi pa je odigranih na ton nižji uglasitvi DGCFAD.

Nato pride Load in ReLoad obdobje - od tu naprej iz standardne uglasitve presedlajo pol tona nižje > torej tudi vse starejše komade, ki so bili prej v standardni, zdaj igrajo v b uglasitvi - RAZEN tistih komadov, ki so bili DGCFAD > tem uglasitve ne spremenijo.
    Na b uglasitev so prešaltali zaradi Hetfieldovega glasu - v tem območju je pač bolje izkoristil svoje glasilke.

Nato pride zbirka njihovih priredb Garage Inc. - album vsebuje coverje iz različnih Metallicinih obdobij... zato so nekatere pesmi v standardni uglasitvi, druge so pol tona nižje. In med njimi je tudi komad Whiskey in a jar - se bom še z naslednjim citatom iz predhodnjega posta navezal na tale odstavek:

To NE drži - komad je v uglasitvi EbAbDbGbBbEb ... pol tona nižje, torej....

Nato nam ostane še album St. Anger > ki pa je v celoti posnet v Drop-C ulasitvi...

Za letos, torej 2008, pa Metallica obljublja nov album - in pravijo, da se bodo vrnili na standardno uglasitev... ampak to bomo še videli, ko (če) bo album izšel....

In še enkrat ponavljam.. NIKOLI NISO UPORABLJALI Drop-D... naj vas ne zavede če boste na netu našli takšne tablaturne zapise... to so jih napisali pač tisti, ki tega niso vedli, ali pa se jim ne da kitare pravilno uglasit, ali pa so napisali samo poenostavljene verzije tablatur!

Sem pregledal kar nekaj Metallicinih koncertov in sem te uglasitve kar dobro naštudiral :)
    In seveda... tudi Wikipedija pozna veliko podatkov :D

5. blueman

blueman Guest

potrjujem aliasa... :lol:

zdej pa bo jasno pomoje...

6. PERO25

PERO25 Member

Ne vem zakaj sm napisal Metallica:confused:.

Se oproščam za zdrahe, ki sem jih povzročil.

Share This Page