Zanima, če obstaja kakšna knjiga glasbene teorije prav v smeri kitare? Da zajema snov od lestvic naprej...
Guitar Cookbook, Jesse Grass mislim da je nekaj takega in je prav to kar iščeš na netu je nisem našel, sam pa jo potem prekopiral. v knjižnicah poglej, v celju vem da imajo.
Nekaj sem brskal po netu in sem našel tole link spodaj, mogoče bo pomagalo http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php Nenad
evo uploadal sem Teorija glasbe na kratko.doc sem sedel dve ure za racunalnikom...@NUFAN upam, da ti bo koristlo
@ryms, hvala za to uploadano datoteko. Tudi Singray-eva je zelo dobra. Ampak, ker me je prijelo, da bi se v teh vodah podal naprej, bi bilo odlično, če bi se kdo od vaju lotil nadaljne razlage (vem, da je za to potrebno veliko prostega časa). Ne samo v mojo dobro, ampak tudi v prid drugim. Se pa tudi sam angažiram v tej smeri, da bi našel kakšno dobro literaturo in s tem pripomorem(o), da skupaj napišemo nekaj, kar bo definitivno prišlo prav vsakemu kitaristu oziroma glasbeniku po srcu. Hvala še enkrat za razlago! Z veseljem sem jo prebral in se nekaj novega naučil.
Se vam splača poiskati kakšno knjigo avtorja po imenu Troy Stetina. Imaš noter veliko teorije in ogromno likov. Njegove knjige so sicer bolj za rockerje in metalce, ampak vseeno se tudi ostalim splača pogledat. Vse knjige imojo zravn tudi posnetke. Nekaj naslovov njegovih knjig: -Heavy Metal Guitar Tricks -Heavy Metal Lead Guitar Vol. 1, Vol. 2 -Heavy Metal Rhythm Guitar Vol. 1, Vol. 2 -Speed and Thrash Metal Guitar Method -Speed Mechanics For Lead Guitar -Total Rock Guitar Pa še kaj se najde...
Če bo koga zanimalo, sem našel eno slovensko knjigo (na cobiss-u) z naslovom Tonske lestvice v glasbi 20. stoletja. Upam, da se bo notri našlo kaj zanimivega. Ta teden jo bom šel malo prelistat v knjižnico, da vidim kaj naj bi to bilo za eno čudo.
COBISS je zakon ! čeprav je včasih dobro poznat tud kakega knjižničarja, ki pozna vse knjige v knjižnici, je vedno nasmejan in dobre volje, ter pripravljen pomagat... sam imam s tem kar dobre izkušnje...