Iščem note za klavir A sločajno kdo ve za kšno stran na netu kjer se dobi note za klavir. Karkoli bi pa predvsem rock glasbo nevem queen pa to. Beatlese mam vse doma. Al pa če ma kdo doma pa da b se zmenil za forokopije al pa da bi en skenirov karkoli
am, tkole je, jest uporabljam en program k je ful ful dobr in dobiš note in vse! Dobite ga na tej strani http://www.noteworthysoftware.com/ deluje pa tko, da notri odprete eno poljubno MIDI datoteko in vamo jo predtvori v note!
pa kaj akorde se na klavirju drži do naslednjega ali se ga pritiska? upam da sem dovolj razumljivo napisal. pa še nekaj, a za igranje lahko uporabim te akorde iz trzalice ali potrebujem za klavir kakšne posebne?
Samo glede akordov... Akordi so standardizirani za vsa glasbila, za vsako glasbo,.... torej da Klavirja pa ne igram... morda ga pa še kdaj bom
Jaz tudi ne igram klavirja - malo pa včasih kljub vseeno potolčem nanj v upanju, da bi iz njega zvabila čudovite melodije, a na koncu vedno končam pri improviziranju, ki se sliši kot, da bi me kdo iz kože dajal Nazaj k bistvu... Laično razmišljanje: Mislim, da lahko akorde držiš (recimo, še se hitro menjujejo) ali pa pritiskaš. To s "pritiskanjem" je lahko podobno kot pri kitari, ko prvo zaigraš samo na bas struno... Npr. akord C je sestavljen iz tonov [c e g] -> če bi ne želel držat akorda bi potem igral npr. enkrat [c] in dvakrat [e g] Lahko tudi cel akord pritiskaš, če je isti akord dalj časa. Samo ne prevečkrat, na vsake toliko stisneš tipke (saj to začutiš kdaj). Upam, da je razumljivo, kaj sem hotela povedat, ker mi razlaganje ne gre ravno dobro od rok.
Js največ not najdem tuki: www.sheets.dk www.qualitysheetmusic.com drgač pa napiš v google "free piano sheet" pa maybe še izvajalca zraven pa boš vejretno našel... drgač mam pa js tut vlk not doma...povejte kire rabte pa če jih mam jih lahk skeniram
jst pa iscem note od komada Nothing really blue od Penguin cafe orchestra.(komad je bil tud v filmu princesa in bojevnik cist na koncu), al pa kater kol drug njihov komad za klavir. sej vrjetn nobedn tega ne pozna sam vredn je probat
Glede akordov: Če zdej igrate kitaro in želite sam mal bluzit po klaviaturah.... Greš v Guitar Pro, pritisneš tipko "a" in izbereš akord ki ga želiš (al pa pač odpreš neko gp datoteko in poiščeš akorde), in potem pod pogled izberete da vam kaže tudi klaviaturo, in potem ti pokaže rdeče pikce kje prjet doočen akord, hkrati pa ti ta akord kaže tut na kitarskem vratu (da se lažje orientiraš,.. če si kitarist/ka)
uu se en najhujsi komad za klavir pa kitaro- mad russian christmas od trans sibirian orchestra. ce ga kdo slucajno ma, naj ga, lepo lepo prosm, objavi! LP vsem!
alo chirstos ce mas mogoce od beatlsov vse tako si reko bi se dalo kaj zmenit s tabo ker sem gledo na quality pa je nekaj sao je polek vokal napisan pa se mucim polek sej mislim da sem te na msn dodal ce je tisti tvoj.
Tule je stran ko napišeš naslov pesmi al pa izvajalca pa ti najde kar nekaj zadetkov za klavirske note. Pol pa enga klikneš pa se ti izpiše njegov email naslov, in mu osebno pošlješ naj ti pošlejo note. Tam najdeš večino oz. vse note: http://www.pianofiles.com/ Sam se morte učlanit teprvo PS sam ni slovenskih ker je angleška stran