Jaz Si Lastim

Discussion in 'Doktor za rokenrol in ostalo' started by theKosec, Aug 20, 2005.

 1. vampire

  vampire Dobra vila

  Magneti so grdi, drgač pa huda kitara! :D
   
 2. zingy

  zingy Member

  Se strinjam, zato pa bo dobila chrome kovinske pokrovčke (ki jih imajo samo na eni strani na netu :D ). ;)
   
 3. For

  For Active Member

 4. NoMAD

  NoMAD Administrator Staff Member

  Š tromar:D
   
 5. zingy

  zingy Member

  @For: jep, kot sem ti že v živo povedal, lepota.

  @vampire: če ti plastični krem pokrovčki niso všeč, ti bo tale verzija s pravimi chrome p90 pokrovčki veliko bolj:

  [​IMG]
   
 6. vampire

  vampire Dobra vila

  To je pa že bolje! :D
   
 7. protein

  protein Member

  @For: tale tvoj "stopalnik" mi deluje hudo...moraš prinest,ko se vidiva v prostoru...
  @Leon: meni je bila že z originalnimi pokrovčki zelo všečna, kot tudi s temi novimi...le pickguard me moti:)
   
 8. zingy

  zingy Member

  Evo, nova lepotica - Shoreline Gold Stratocaster (MIM, Custom Shop Designed) ter Gibson Studio Goldtop, tokrat končno z mini humbuckerji. Obe sta lepo pomagali pri snemanju novih komadov (sem skupaj uporabil 5 kitar in 3 ampe, tako vso opremo s pridom uporabljam ;) ).

  [​IMG]

  Kako Goldtop z mini humbuckerji zveni (skupaj z Marshall Studio 15ko) pa lahko slišite v The Chuhapuhas izbi, kjer je že en mini teaser :)
   
 9. zingy

  zingy Member

  Goldtop Tribute je šel papa, prišla pa je tale lepotica...

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. Lukmanlux

  Lukmanlux New Member

  Trenutno furam Blackstar HT-5 z 1x12 kabinetom. kitare pa Squier CV 60 Stratocaster, Vintage 'metal modded' SG, Vintage V 100 Les Paul replika in še ena Tanglewood akustična. efekti overdrive/booster, ns-2, tuner, mxr phaser in pa delay dd-3
   
 11. Lukmanlux

  Lukmanlux New Member

  Aja, pa ciljam da bi mal močnejši amp nabavu.. tole je bol sam za doma, ampak čist zadostno za vaje glasno saj je 5 watov lampe. v igri izbire sta pa zaenkrat Engl Thunder 50 in Blackstar HT-40:)
   
 12. For

  For Active Member

  :D

  Spet jaz z štromarijo (bi rekel NoMaD) :lol::lol:

  Se strinjam da tem pedalboardu nisem dorasel, ampak .....to so moje LEGO kocke

  :D :4::59::64::97::agadou08::dance3:  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 13. zingy

  zingy Member

  Danes servisiral, urejal, popravljal in testiral opremo dobre 4 ure in je nastala na koncu ena gasilska:

  [​IMG]
   
 14. Aries

  Aries Member

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Nisem si mogel kaj, da se ne bi pohvalil. :rockon:

  Gibson les paul Traditional 2013 v caramel burst finishu. Ta model je unchambered za razliko od prejšnjih. Vrat ima profil iz 50ih, vendar mi je veliko bolj všeč kakor vrat na mojem epiphonu. G struna se ne razglašuje. Magneta sta Gibson’s ’57 Classic in imata zelo topel zvok, obadva sta tudi wax potted. Trup je iz mahagonija, sprednja plošča je pa javor rebraš (AA maple). Pickguard me malo moti, ker sem eden tistih, ki ga ne marajo preveč, tako, da ga bom mogoče v bližnji prihodnosti odstranil. Sustaina ima neomejeno, skratka les paul ;)
   
  Last edited: Apr 29, 2013
 15. zingy

  zingy Member

  Š pica. Edino, kar bi ti sicer priporočal, je čim več raztegovanja in vaj za hrbet pred igranjem, predvsem zaradi teže kitare. Kar se G strune tiče - to, da se ne razglašuje, boš videl šele čez čas (in boš ugotovil, da ni res in se kljub temu razglašuje, le manj in na daljši rok). Zelo lep burst in še lepša zadnja stran!
   
 16. Aries

  Aries Member

  Ja zadnja stran je res neverjetno lepa in tudi top je špica. Za hrbet me pa ne skrbi ker redno telovadim ;) vseeno hvala za nasvet!!!
  Pri epiphonu se mi je čez čas začela manj razglaševat in ne bolj??? Je pa tudi od nuta zelo odvisno, tako da resno razmišljam, da bi ga na obeh zamenjal.
  Slonovina je vseeno boljša kot plastika. Bral sem tudi kar nekaj kritik, da višja e struna zdrsava iz fretboarda, kar sem tudi sam opazil. Sicer ni tako grozno kot pišejo na gibsonovi strani ampak občasno je pa res malo nadležno.
  Če citiram en delček komentarja:
  The High E string kept slipping off the board in the lower register and had a horrible metallic plink on the B and G from the 15th fret down VERY HARSH sounding.
   
 17. zingy

  zingy Member

  Sledeče sporočilo vzemi kot popolnoma dobronamerno: manj brat kritike in več igrat ter lastnih izkušenj nabirat, pa boš najbolj vedel, kaj ti ustreza in kako se tvoj inštrument obnaša. To, da povzemaš druge internetne strani in forume in tega sam v živo ne preveriš - ni znanje, temveč zgolj povzemanje, ki ti brez realnega iskustva prav nič ne pomaga. Zaradi tega nisi nič pametnejši ali na boljšem, kvečjemu imaš potencialno cel kup nepreverjenih informacij, ki se na koncu izkažejo za napačne. Prevečkrat sem od ljudi slišal, da jim struna drsi s fretboarda, zvenijo čudni fretbuzzi, da jim struna s sedelca pade in da se jim razglašujejo strune kot za stavo, ko pa jih potem vidim v živo igrat in preizkusim njihov inštrument pa vidim, da tičijo pomanjkljivosti drugje: nepravilna/slaba tehnika igranja, neraztegnjene strune pri menjavi strun, čudna drža inštrumenta, neprimerna višina magnetov ipd.
   
 18. Aries

  Aries Member

  Hvala Zingy!!!
  Sicer pa se skušam čim bolj poistovetiti s svojo opremo in ugotoviti kako najbolje deluje zame. Če bi vse tiste kritike na gibsonovi strani zelo resno jemal ne bi niti kupil te kitare, tako se pa požvižgam. Š e vedno pa rad preberem mnenja itd. ;)
  Kot sem že napisal zadeva sploh ni tako moteča kot so jo napihnili. Meni se je to zgodilo le dvakrat morda trikrat v dveh tednih, pa še to zato, ker nisem bil navajen debelejšega necka itd. Vem da so osebne izkušnje zelo zelo pomembne in jaz sem s svojo kitaro zelo zadovoljen. =)

  Moram pa priznat, da kar rad šrafuam. Tako sem na epiphonki zamenjal že cel kup stvari: odstranil pickguard, dodal strap lockse, zamenjal knobse, tunerje in še magneti pridejo na vrsto. No ampak Gibsonko imam namen ohranit čim bolj tako kot je, ker je res lepa. Nut bom menjal samo če bo res zelo potrebno.
  Na epiphonki bi ga pa zelo rad zamenjal, ker se res pogosto razglašuje.
   
  Last edited: Apr 29, 2013
 19. Lukmanlux

  Lukmanlux New Member

  Jz sm pa Vintage V 100 LP - ja totalno zmodal vendar spomočjo strokovnjaka. Menjal navijalce z Schallerji. Magnete z Seymour Duncani. Kovinska kletka. Komplet elektronka menjana z boljšo. Dodal push - pull pote tako da je zdaj kitara ful versatilna, se s pomočjo tega hitreje spuca. Zamenjal preklopnik za magnete, ker mi je nekaj štekal. Fret Leveling. Nazadnje sem še knofe menjal zarad push-pull funkcij na obeh tone kontrolah. To je bil moj zadnji velik upgrade cenovno dostopnejše Les Paul replike.. ter tudi zadnji upgrade nasploh. ne kupujem več kitar pod 800 €. jih imam že dovolj. naslednja bo tam od 800 naprej, do maksimalno 1200 € !

  Whatever, na tem forumu me ni blo že kr neki cajta. V tem času sm kupil Blackheart Handsome Devil amp, ki s pomočjo Digitech Hardwire Distortion pedala pride zelo, zelo blizu klasičnega Marshall-a...15 watov lampe. zvok ki se ga da ven spravit mi je ful všečen. Kupil sem še Boss Loop Station RC-3, in sedaj se že počasi sestavlja malo močnejša Ceriatone JCM 800 glava. 50 watov čistokrvne lampe. pa v eno Ibanezko sem butnu EMG-je, in jo spustil v nižjo uglasitev. pa še Viber pedal pride od JamItFx-a jutri, že komaj čakam da preizkusim. v planu mam letos še dobit en kvaliteten 4x12 kabinet, z izborom zvočnikov za JCM 800. pa še Cry Baby Wah-Wah. potem pa sem za nekaj cajta glede opreme dober.
   
  Last edited: Aug 25, 2013
 20. For

  For Active Member

  Že dolgo nisem nič dal na YT :huh:

  [YOUTUBE]tE-jS1omepQ[/YOUTUBE]
   

Share This Page