Živjo...a mi lahk kdo napiše akorde za use kadence... NPR.: C-durova C----am----dm----F----em----G----G7----C neki tacga...hvala vnaprej
C ----Am----Dm---- F---- Em----G---- G7---- C C#----Bm----D#m----F#----Fm----G#----G#7----C# D---- Hm----Em---- G---- F#m---A---- A7---- D D#----Cm----Fm---- G#----Gm----B---- B7---- D# E---- C#m---F#m----A---- G#m---H---- H7---- E F---- Dm----Gm---- B---- Am----C---- C7---- F F#----D#m---G#m----H---- Bm----C#----C#7----F# G---- Em----Am---- C---- Hm-----D---- D7----G G#----Fm----Bm---- C#----Cm-----D#----D#7---G# A-----F#m---Hm---- D---- C#m----E-----E7----A B-----Gm---Cm---- D#---- Dm-----F-----F7----B H-----G#m---C#m----E---- D#m----F#----F#7---H je to to? vseh 12 možnih ključev.
Ja, kadenca je to, kaj je poslal NoMAD. Vsaj nekoč so me nekaj učili na to. Samo kje je že to Samo mislim, da je glih to kadenca.
Zdaj sem ti hotel bluziti na dolgo in široko ampak sem našel na netu bolj točen odgovor, ki bo boljši kot je bil tisti moj :
Postavu si več vprašanj, kot dal odgovorov... ka so zdej pa tiste črke v oklepajih? (npr. D-T) (npr. S-T) (npr. S-D ali D-vi)... itd
D - dominanta S - subdominanta T - tonika Kaj več kot je LiMuBai napisal se pa težko spomnim, bi mogla stare zvezke od teorije poiskat.