Zdravo! Zanima me, kako bi lahko svoje glasilke naučil pravilno peti? Poje se bojda s prepono ampak meni to nikakor ne uspeva....Nebi si rad z nepravilnim petjem uničil glasilke, zato vas prosim za pomoč oz. če kdo od vas uči petje se priporočam za kako urco učenja....Petje bi mi prav prišlo ker se učim špilati kitaro, pa se mi zdi da kitara in dober glas nekako pašeta skupaj...
Lej, jst pojem v zboru, pa vodja še vedno najprej zahteva ogrevanje in tehnične vaje. Predvsem za prepono. Kako se naučiti drugače kot da nekam pristaviš svoj glas. Lepa barv glasu nastane s pravilno uporabo tehnike, kljub temu, da ti je lahko položen glas v zibelko. poizkusi v kakšni zasebni šoli petja. LPJ
Seveda... veliko ljudi se samo nauči peti. Posebej v kombinaciji z učenjem kitare... če misliš tudi tu bit samouk. A pomembno bo tudi to, da svoj napredek preverjaš pri zunanjih poslušalcih. Za začetek se posnemi in najprej sam poslušaj, kje in kaj je narobe. Nato daj posnetek poslušat svojim bližnjim in prijateljem - Fejsbook je idealen za to. A pozor, da se ti ne bo zgodilo isto kot parim modelom na X-faktorju ki so prišli tja prepričani v svojo silno kvaliteto zgolj na podlagi prijateljskih pohval. V ta namen lahko uporabiš Ekshibicioniste, sobico na našem forumu ustvarjeno prav v ta namen. Če boš fušal, boš to zvedel - in to na manj boleč način.
Lahko se sam učiš peti, ampak moraš met dober posluh da se čuješ ko kaj mimo sekaš... Problem je da se sam sicer naučiš boljše peti, ne dobiš pa dobre tehnike, in če ni nič tehnike ni prave barve glasu in globine, to nekateri študirajo ogromno let pa še ni vredu (tudi jaz nekaj let) tako da za začetek je zelo primerno met koga ki ti vsaj kaj osnovnega pokaže... Obvezno delaj ogrevalne vaje, tega obstaja miljon, dovolj je že če si z kitaro igraš kako izmed lestvic pa jo poješ zraven, lahko poješ imena tonov, lahko *la la la...* ali pa preprosto samoglasnike, karkoli samo da ne vzameš kitare pa kar na polno v dretje ker te bo ubilo Š e najboljša zadeva ki bi ti definitivno prinesla največ od vsega je SOLFEGGIO ker je to ena celostna zadeva, z tem se učiš ritem, pisanje not, petje intervalov, Melodične vaje, Harmonične vaje, dihalna tehnika, lestvice, ... To je pravzaprav ena fajn zadeva za urjenje posluha in bi prišlo prav pravzaprav vsem ne samo pevcem... Pač odločiš se kaj želiš z svojim glasom, če bi rad pač pev ob kitari z prijatelji potem niti ni tako pomenbno, če pa bi rad kaj bolj zanimivega iz življenja glasbe pa si kar poišči kakega učitelja, priporočam da koga čisto privat ker te raznorazne glasbene šole so kar draga zadevca...
To je tak različno da se težko kaj reče, če greš k nekomu ki ma kao ime daš tudi po 30€ za uro,sicer pa neka normalna cena je 10 do 15 evrov po uri... Je pa tako. če hodiš na ure pa doma ne delaš potem nimaš nič od tega, je pa podobno kot pri kitari, zelo fajn je če maš nekoga da sproti še teorijo delata, to sicer vzame kar nekaj časa ampak če ne veš kaj poješ potem tudi težko postaneš dober pevec... Vedno prav pride tudi kak zbor, pri tem je fajn ker se učiš zastonj, ni pa nujno da se prav učiš ker pač zbori sami po sebi niso namenjeni za neko teško petje, so pa izjeme ampak tam po navadi že moraš ogromno znati da prideš not... Ceno pa boš najboljše zvedo če boš čimveč teh učiteljev povprašav o njej... Kar pogumno pol pa dobro izberi, tudi dragi učitelj ni vedno dober...
Pozdravljen! Če imaš željo lahko imava kakšno urco petja preko skypa in ti pokažem pravilne tehnike in seveda ugotovima kakšna višina je najboljša zate
PETJE IN VOKALNA TEHNIKA Profesionalno online poučevanje ali delo "v živo"! https://www.youtube.com/user/musicaensemble [YOUTUBE]d7y9E5EQQO4[/YOUTUBE] http://www.musicaensemble.org Vabljeni!
Na YouTubu je sicer ogromno filmčkov, ki 'učijo' petje. Vsekakor se lahko naučiš sam, je pa verjetnost, da se naučiš narobe in si narediš več škode kot koristi. Zato vseeno predlagam, da za tehniko vsaj za nekaj časa hodiš k izobraženemu učitelju petja, ki ve kaj dela. Nekaj jih je tudi pri nas. Jaz osebno toplo priporočam Kristino Oberžan, ki je izobražena profesionalna pevka, ima dolgoletne izkušnje z učenjem in uči po programu, ki ga je ustvarila s svojimi izkušnjami pri petju. kristinaoberzan.com Vso srečo.