Kao Resničnostni šov plinkplonk Ena naloga za tebe (upam, da bo volja). Imaš recimo 40dni časa, da pripraviš material za učenje klavirja enega začetnika. Ne vem kako bi to zgledalo ampak recimo, da imam namen si nekje čez 40dni kupiti sintesajzer in da mi ne bo ležal nekje v kotu, ti dam pač nalogo, da me naučiš igrati nekaj dobrega v tvojem določenem času. Recimo, da si izberema neko pesem in se jo v določenem času morem naučiti igrati. Ampak, ker ne gre samo to tako na horuk, je potrebno to sistematično narediti. Jaz glavno se zavežem, da bom igral in vadil na dan 1 uro. Morti kdaj več, samo čas je pri meni ena stvar, ki je podobno kot denar - nimam velikox. Bi bila pripravljena na ta izziv? Morti se še mi kdo pridruži. P.S. A je razlika med sintasajzerjem in klavirjem? Mislim v številu tipk ne v zvoku Malo bi mi bilo nerodno, da bi šel v trgovino, pa bi začel šteti tipke
sry k se mešam, ampak lohk pa vzameš metr, jst sem hčerki lansk let kupval ene take elektro žvrguluse, pa sem izpadu budala, k so ble pol premejhne tipke. Sem preveč na ceno gledu.
Seveda se sintesajzerji med sabo ločijo po številu oktav (ne prešteješ torej tipk, ampak oktave). LiMuBai za tebe bo po mojem en otroški s tremi oktavami ok za začetek
Nekam živahno je tukaj, vidim pardon da šele zdaj odpisujem ampak včeraj sem delala od 8h zjutraj do 10:30 zvečer A to res samo 40 dni? Od kje ti pa glih 40 dni? Zakaj ne, recimo, 41 dni? Pa a boš res špilal ali bom jaz to kar tako pisala? Ker bi blo fajn da je eden ki se bo portudil vadit, tako da mi lahko pove če česa ne šteka, kaj ne štima, zakaj pa je to tko itd. No pa dajmo poskusit. Samo ne obljubim da bo glih v 40 dneh kero pesem pa bi? a začnem s kako ljudsko al kar s kakim pop-om kot npr. Yesterday? Aja, klavir ima načeloma 7 oktav + 2 beli tipki spodaj tale sintič ma tako klaviaturo kot klavir. pa pazi na širino tipk - sintič‡i znajo met tud ožje tipke kot klavir kar se zelo pozna pol ko enkrat probaš špilat na klavir.
40dni za to, ker dobim tax nekje denar In mislim resno. Recimo teh 40dni je nekaka predprirava za tebe, ker potem bi naj zadeva potekalo bolj tekoče. Kot sem napisal za uro na dan 100% (če bo čas kaj več).
Tole je strašno zanimiva stvar in jaz bi bila takoj za akcijo - samo z sinterzajzerjem, ki ima 2 oktavi in pol ne bom nikamor prišla. Uuuu, že vem....ravno dobila odlično idejo, jaz sem za stvar (upam, da bo tudi tisti, ki mi bo posodil stvarco ) . Samo posnetkov pa jaz ravno ne bi pošiljala gor. Razen, če ne bo profesorica plinkplonk izrecno zahtevala, potem mi pač ne bo preostalo drugega.
OK. Mega. Jaz bom začela pripravljat slikice, tekst, morda tudi posnetke. Čez 40 dni (kdaj je to že - recimo 15.maj?) se bo vse skupaj pojavilo na forumu. Pa pomojem ne bom uporabila klasične metode učenja, bom mal eksperimentirala (npr. učenje iz pozicije stanja na glavi ). Bom vas probala tko uvajat da boste znali kaj skup spravit tud brez not. Posnetki - hm ja mogoče pol ko boste zvadili prvo pesmico. Pa ko se bomo učili uporabljati pedal. LiMuBai in Shemshi, a masta pedale? Bi blo fajn da jih masta, ker brez tega bomo prišli samo do marko skače Vsaj desni pedal bi bil fajn (sej mislim da se s sintičem da kupit tud tak pedal ki se ga poveže s kablom).
ja če bi tole začel pol bi tut jst k na klaviature ne znam tok igrat, kake bolj začetniške pesmice preko not znam kaj več pa ne...mam doma sintisajzer s 4imi oktavami sam pedal pa ne... no lohk bi v klavirskem kotičku odpiral teme pa bi se učil pesmi porodbno kot v Stingrayevem šolskem kotičku in bi šli od najlažje psemice proti zahtevnejšim
Pardon pobje in dečve, se opravičujem, zadnje dni me spljoh ni bilo doma, zato šele zdaj odgovarjam=) Takole: vsekakor lahko začnete s slabšim instrumentom. Problem je v tem, da se pri tem ponavadi misli inštrument, ki ima vsaj osnovne značilnosti klavirja: - enako št.tipk in enako široke tipke kot klavir, zvok podoben klavirju - tipke občutljive na dotik - pedal Brez tega špilanje klavirja sploh ne. Resno sem mislila, ko sem rekla, da bomo prišli samo do Marko skače, če vam karkoli od zgornjega manjka. Sploh ni potrebno da kupujete sintiče z miljon gumbki, ker kot ste že omenili, te funkcije že vse lahko proizvede PC. Kar se vam pomojem zelo splača je nabavit mogoče ne sintič z miljon funkcijami, ampak električni klavir (npr. Yamaha Clavinova) - ti so narjeni tko kot sintiči, sam da ma mogoče kvečjemu še funkcijo metronoma zraven (metronom je tud fajn met pri tehničnih vajah, če pa ne pa tud ni krize). Problem je le v tem, da znajo bit ti dražji od sintičev. Kar vam priporočam je, da poskusite kupit rabljeni el.klavir, ker jim cena po enem letu (baje) pade za eno nulo. Torej: pogledat na bolha.com, na oglasnih deskah kakih glasbenih šol, se pozanimat pri kolegih itd. Torej: ali el. klavir ali sintič, ki ima zgoraj naštete značilnosti (pa ne rabi imeti nobenih funkcij). Če bi se pa radi učili mogoče samo osnove (če bi radi malo spoznali teorijo preko klaviatur, kot je rekel Nomad, ali pa videli približno kako zgleda špilanje klavirja) pa zadostujejo tud tri/pet oktav na sintiču, brez pedala, lahk tud ožje tipke (tko sem tud jaz začela, sam je začelo moje igranje v drugi polovici prvega razreda zelo škripat, tako da sem začela vadit na šolskem klavirju). Če se pa klavirskemu kotičku priključi nekdo, ki bo učil sintič, je pa to druga zgodba (žal nisem specializirana za sintiče=) a sem na vse odgovorila...?
Močno dvomim to, ker sem gledal električno Clavinovo v našem shopu in pride 250čukov. Na 25čukov po enem letu? Dvomim Mogoče izgubi kakih 10-30% več pa zelo dvomim. Zatorej varianta o Clavinovi žal odpade - no vsaj pri meni. Sem omejen samo na sintesajzer, ker je pač cenej. Edino če mi kdo klavir podari
Ma ja, sej ta informacija ni baš preverjena...je pa res da pada cena enako hitro kot pri drugi elektroniki, ker so novi el. klavirčki vse bolj in bolj prefinjeni, tko da stari zelo hitro postanejo šrot-roba. No sej sintič je tud čist kul.
plinkplonk V soboto dobim sintesajzer. Še vala ta resničnostni šow? P.S Kolko stane ta pedal ter je potrebno biti na kaj pozoren?
Ja vala vala... počasi pa z andohtjo bom začela kej pisat. Nimam pojma koliko stane pedal. Pomojem ni nič takega na kar bi moral biti pozoren, lahko samo preveriš kok je stabilen ko pritisneš nanj/kok močno ga moreš pritisnit... (ne vem v bistvu, nikoli še nisem kupovala pedala posebej ) lep sončen dan
Ciao jaz sem za pedal za klavitaure dala 2700 sit v Big Bangu. Samo moraš pazit, da na njem piše Sustain.
OK, jaz sem perejt, samo pedala še nimam. Kako nujno je imeti pedal že na začetku? Ali so lahko prve lekcije brez?