Neznani izvajalec komada Picture

Discussion in 'Iščemo besedilo ali naslov / izvajalca pesmi' started by Anja88, Jun 25, 2010.

1. Anja88

Anja88 Member

Oj!

Ve?ina pozna to pesem v izvedbi Kid Rocka in Sherly Crow. Moja ušesa pa imajo v spominu, da je to izvajal tudi nekdo s precej globjim glasom (in to ni teddy81p). Se komu sanja kdo bi to bil? Lesstingit.com mi ni? ne najde :( Moja ušesa pa nujno rabijo balzam.

LP

2. zingy

zingy Member

3. Anja88

Anja88 Member

Pa ne vem ?e mi to kaj pomaga....TU je vsepovsod omenjen samo Kid Rock in drugo so ženske.
    Js imam v ušesih blazno globok moški glas. Res balzam za ušesa. :-/

4. zingy

zingy Member

Potem te mogo?e ušesa varajo ali pa si zamenjala komad za milijon drugih country komadov od katerih si je Kid Rock "izposodil" svoj material. :D (že podobnost z Whiskey In the Jar na za?etku me zmoti, potem naprej pa je obmo?je "v Nasvhillu že slišano od pamtiveka"). Morda si res slišala samo kakšen cover ali pa posnetek s kakšnega talent šova (American Idol ipd.), kjer pogosto uporabljajo moderne komade.

5. Anja88

Anja88 Member

?isto možno. Teh coverjev je miljon...Ta komad od Kid Rocka-ja pa en mix starejših, poznanih komadov...Sram ga naj bo.

6. zingy

zingy Member

No... saj komad je fajn, ampak ni ni? novega in ravno zato je težko najt to, kar iš?eš - ker je morje podobnih komadov, ki jih pojejo žametni moški vokali :) (ampak sicer Kid Rocka ne maram preve?) Mogo?e ti bo kakšen klasi?en country sedel, nikoli ne veš... :D

7. vampire

vampire Dobra vila

Jaz iš?em podobnega ''fantoma'' samo da za ta komad ki ga jaz iš?em zares vem, da obstaja, ker sem ga pred pol leta slišal.

Vse kar pa vem, pa je, da je balada z nizkim moškim glasom v stilu popevk iz 60ih in da je plesni profesor prijavil, da se ples na ta komad u?imo zato, ker bodo ve?ino od staršev prepoznali ta komad. Pa neka ljubezenska balada je..

In zgleda da mi ne bo preostalo drugega, kot da ga bom moral iti enkrat obiskat, da mi on pove.

8. zingy

zingy Member

Lahko bi še napisal, ?e je val?ek ali foxtrot, da vemo, ?e je v 3/4 ali 4/4 taktu. Verjemi, to izlo?i kar precej kandidatov in pripomore. Pa morda še kateri instrumenti igrajo, v katerem jeziku poje in morda še opišeš glas (?e ima raskav, žameten, ?e poje kot crooner v stilu Sinatre, ?e ima širok vibrato na vokalu ipd.). Detajli pomagajo ;)

9. vampire

vampire Dobra vila

Hmm lej, ne me narobe zastopit, ampak a mi daš en primer balade v 3/4 taktu?!!

Mislim da bi bil že ?udež, ?e bi povseh teh podatkih našel pravo..

komad sem slišal sam enkrat in sem bil fasciniran nad melodiko vokala, ki se mi je tako dopala, zato niti nisem bil pozoren kateri inštrumenti igrajo. Jezik je bil pa angleški..

10. zingy

zingy Member

Leonard Cohen - Hallelujah je prva, ki mi pade na pamet v sekundi. (je sicer 12/8, ampak 3/4 "feel")
    Tennesee Waltz (je tudi balada, v ve?ih razli?icah... in je seveda val?ek)

Po drugi strani pa lahko tudi razglabljamo - kaj sploh je zate balada? :D

Pa še po wiki definiciji:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Time_signature

"3/4 (triple) - used for waltzes, minuets, scherzi, and country & western ballads."

Last edited: Jun 28, 2010
  11. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

V stilu popevke, ali je bila popevka? Mal ve? povej.

?e ste na to muziko plesali angleški ali dunajski val?ek, potem je v 3/4 taktu... Vse ostalo je 4/4 takt (foxtrot, discofox, blues, sving, rocknroll, ?a?a?a, rumba, samba itd ... razen polke, ki je 2/4 ampak polko pa poznaš!
    Primeri balade v 3/4 taktu: k Zingyju dodam še najbolj znani Cohenovi; "Suzzane" in "So long, Marianne" ampak še nikol nisem plesal na Cohena :(...

sem pa plesal dunajski val?ek tudi že na Morning has broken od Cat Stewensa (zelo primerno za jutranje ure namesto Zora je od Zloki?eve... v prostem prevodu: Zlomljeno jutro ^_^ )

12. vampire

vampire Dobra vila

@Zingy: Balado si jaz razlagam eventuelno 6/4 takt, 3/4 je bil vedno val?ek pa kakorkoli si ga obrmil..

@NoMAD: Hotel sem povdariti, da je stil glasbe kot popevka, ?e je pa dejansko popevka, pa nevem.. Problem pa je tudi, ker sem ga slišal, ko smo ?akali na vaje in so ga plesali skupina pred nami, ampak sem skoraj 100%, da je v 4/4 taktu..

pevec je nekajv stilu Toma Jonesa vendar z nižjim glasom,zdi se mi, da je bila tema besedila nekaj o opevanju tipa kako je pa? usoda, da ne moreta bit skup..

..to je res vse kar se spomnem iz glave.. Po moje ?e ne bi pol še tisti ve?er slišal svašta muske bi si še melodijo zapomnil..

POPRAVLJAM SE! Prfoks je reku, da je to komad ki bi ga s tastarimi plesali in zato naj bi ga poznali.. S tastarimi je pa sam val?ek bil po programu, tako da je nek val?ek..

Last edited: Jun 30, 2010
  13. vampire

vampire Dobra vila

?e bi sdružil tale dva komada bi dobil podoben stil! :p:

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=fC04ZZploBE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=LFSfdL5lPoY[/YOUTUBE]

14. zingy

zingy Member

Luther Vandross, Barry White - na ta dva se spomnim, ko omenjaš "Tom Jonesa z nižjim glasom". Perry Como je morda preve? nazaj, Dean Martin mogo?e tudi. Harry Belafonte, John Denver in James Taylor so najbrž "preblagi".

6/4 takt je dandanašnji dokaj nenavaden in je bolj uporabljan v klasi?ni glasbi. Je pa zabavno, da praviš, da je 3/4 val?ek, pa kakorkoli ga obrneš - 6/4 takt je compound duple 3/4 takta... torej zgolj dvakratni val?ek. Poslušaj npr. tole, ki je v 6/4 in se vseeno ob?uti "val?ek v njem" (štej po?asi zraven 1...2...3...1...2...3):
    [YOUTUBE]B7zJ0yVSSvE[/YOUTUBE]
    En kratek spisek: http://aufrecht.org/songs/?time_filter=6/4&orderby=title,asc

Tako da brez kakšnega konkretnega primera še vedno ne razumem, kako si razlagaš balado pod 6/4... ampak to je že postranskega pomena.

EDIT: Hm, vidim, da si prilimal youtube posnetke :cool:

15. zingy

zingy Member

[YOUTUBE]9ND3oghPL5M[/YOUTUBE]

Mišljen je bolj ton vokala kot dejansko stil...

Last edited: Jun 30, 2010

Share This Page