Ojačevalec glava oz. končna stopnja Že nekaj časa se odločam o nakupu glave ampak nevem kakšne tam nekje do 300-500€ najverjetneje rabljeno, ker se mi zdi, da bi za ta denar še mogoče nekaj dubu. Najrajši bi lampaša ampak dvomm d ga bom dubu za ta denar, če pa kdo ve za kak pameten primerek aj mi prosim pove. Razmišljal sem tudi, da bi si kupil Tubetec lampaško končno stopnjo in potem en predojačevalec čez čas, zanima me če je kdo že mel s tem izkušnje in kakšne. Hvala za nasvet-e.
Povej kako muziko bi rad spilal in koliko mocen ojacevalec rabis (za vajo doma, vajo z bendom + majhni nastopi..), tko ti bomo lazje pomagali.
Ja to sm pa res pozabu napisat, jah nwem tam nekje 120w tranzistor ali pa ene 50w lampaša, za vaje pa za kakšne manjše špile. Ja špilu bom pa najbl verjetn bl post-rock in njemu podobno glasbo.
No baje je Peavey Valveking uredu Evo tlele mamo temo zanj: http://trzalica.com/trzalica.com/forum/showthread.php?t=3956
priporočam laney GH50L!!! za rock musko je zame to najbolš mašina pol pa notr dej JJ 6l6 elektronke ter ravno tako elektronke od JJ na premp in si zmagu... no vsaj men je tole najbolš kombinacija... sound zelo primerljiv s marshall JMP. preizkušeno poglej na bolho k sta dva smi zdi...... aja pa še to.... če se boš zanj odloču, glej da kupiš tastar model tega ampa. od novejšega se razlikuje po tem da ima plastične pokrovčke na vogalih. novejši imajo aluminjaste. tile tanovi pa se mi ne dopadjo k je preveč plahek zvok.....
JA na bolhi sta dva samo sta Laney GH100L, kar je pomoje kar mal premočno, je pa res da razlika v ceni med GH50L in GH100L ni tok velka tko d nevem. Kako je pa kej iz rack končno stopnjo plus predojačevalec, kako bi s tem kaj čez prišel oz. kaj se bolj splača.
Po pravici povedano nimam pojma kaj je "post rock" Sem celo v Last.fm vpisal pa mi je igralo samo electro-rock style muzike. No sej mogoce je to to.. A rabis ojacevalec z dobrimi cleani, al ti je bolj pomembno, da ima dosti gaina? lp
ma sej kokr opažam je razlika v ceni med 50 in 100 W minimalna(valveking npr.). Drgač pa laney je kr zakon firma, lahk dobiš velik zvokov različnih iz njega. Splača se pa usekakor enga lampaška.
Ja je post-rock je bl elektronska varjanta pa na delay-ane kitare čez pa tko. Drgač ja obistvu fajn mi je bl clean pomemben, ker itak več al mn pol čz efekt vržm, sam bi mi pa tud gain prou pršou, ubistvu bi rd čim bl univerzalen feršt z čim boljšim zvokom za čim manj dnarja.
Peavey Classic 30 - Je sicer 30W in ni med najcenejsimi, ga pa folk zelo hvali (sam ga nisem se imel moznosti preiskusit)
ja tko je...... sam moraš vedet kolk si pripravljen dat in še posebej kaj bi sploh rad.... men osebno so 50W glave bolše.... itak se ne pozna razlike v jakosti v primerjavi z 100W. in ti zagarantiram da tak laney dela specialno... kar se pa racka tiče.... naš kitarist ma marshall 6100 končnu, vsaj zdi smi pa ima jmp-1 marshall preamp in jfx marshall multiefekt, pa je dal res dosti za to stvar skup zlošt. dela pa specialno res! sam kot pravim, kar boš kupu, glej da bo tebiu lepo zvenelo k vsak ma svoj okus glede tega
marshall zakon itq sam vse kar je do JCM800, JCM900 in dalje so SRANJE... kot sm ti reku, men osebno so 50W glave bolš kot 100W. sej naglas delajo oboje skor enako, sam sound mje bolši pr 50W
Rocky mam občutek, da si to od nekoga slišal (mogoče ga celo poznam, ker sem isto že od nekoga slišal). Seveda dobiš za 500€ rabljenega JCM900! Ja, tudi jaz imam raje JCM800 (še raje pa 1987x ali 1959SLP (oba iz vintage serije), ampak to je še krepko dražja zadeva), ampak ga nihče ne prodaja! Na bolhi dobiš samo JCM900 in JCM2000. Vintage Modern so baje tudi zelo dobri (ampak ti so novi, saj jih izdelujejo največ eno leto).
Predlagam ti da šparaš keš pa kupiš Engl powerball. Cena je okol 1600€. Jaz sem igral na njega v eni lokalni trgovini in me je res prepričal. Iz njega dobiš od old school-a do zlo zlo zlo trdega metal sounda. Res da je cena visoka ampak se splača... Takoj ko sem zaigral na njega sem vedel da ga bom enkrat kupil... in zdaj špatam... Drugače pa če gledaš da igrajo/so igrale na engle legende kot so: Blackmore, Broderick (Megadeth), kitarista od the scorpions, ter tudi kaki sodobni metalci (Dimu Burgir)...
Sej je ni firme, ki jo ne bi uporabljal kakšen od znanih glasbenikov, mogoče Melodija Mengeš no. Tko da po tem se je brezveze orientirat
ej, melodija zakon! mam električno od melodije ( oblika podobna jacksonki ) zakon kitarca, sam mal počena je , hehehe ammmm prowler, newem koga misleš?? drgač pa mam to srečo da sm že dosti teh ampow sprobal, tko da sem si kar ustvaru sliko kaj je men dobro in kaj ne sej kaj je dobr pa kaj ne že skor ptički čivkajo. hehe.... drgač mi je 50W glavo svetoval gospod Slapšak Miha, mogoče si od njega to slišal, ker tud on zelo ceni 50W ampe.... drugi pa več al manj vsi ciljajo na 100W...... res nebi vedi koga maš u mislih