Za vse kitarske začetnike na tej strani sem zbral in napisal nekaj osnovnih zadev iz glasbene teorije, ki jih je dobro poznati (Word for Windows datoteka). KLIK Bolj izkušeni glasbeniki pa lahko dodajo še kakšno stvar, ki sem jo v dokumentu pozabil omeniti in preverijo, da nisem česa narobe zapisal.
Ka mi lahko eden prosim na izi mal pojasni neki? :42: Naprimer če gledaš eno pesem, kerokol, v programu gp pol pa pač napisano v txt formatu ko pišejo gor sam akordi zaka je taka razlika? Nevem kak točn kako naj vprašam. Upam, da bo kdo zastopil.
Tablature so točna ( oz približna ) interpretacija cele pesmi, ker ton kje ti zaigraš itd, pri akordih maš pa samo akorde. Upam da ti je jasno kaj hočem povedat?
Jaz igram kitaro že pol leta in še ne znam not (samouk) vendar jih niti ne pogrešam... mam akorde, tablature, in guitar pro Drgače pa: Nekaj koristnih linkov pri učenju kitare: Kako se berejo tabulature Kitarski Kotiček V pomoč začetnikom
no sej boš vidu teorija ti bo še kako prov pršla jest sm tut najprej mislu da bom loh sam use z GP pa ti povem da negre
če spraĹĄujete po notah kot branju not, potem to sprva ni potrebno (kasneje je seveda lahko zelo koristno - splo pri pisanju lastne glasbe, transkripcijah in sodelovanju z ostalimi glasbeniki). če pa spraĹĄujete po pomnjenju posameznih tonov na ubiralki (vrat kitare), kje se kak ton nahaja, vam pa z veseljem podarim lekcijo, ki vam bo pomagala pri tem. Vsi, ki Ĺželite eno izmed lekcij za pomnjenje not na ubiralki, mi lahko piĹĄete na mitja@sola-kitare.si (Zadeva maila naj bo prosim: Trzalica.com: pomnjenje not) Lep pozdrav, Mitja Ĺ˝ibert kitarski učitelj in trener www.sola-kitare.si