Pesem za valeto

Discussion in 'Iščemo besedilo ali naslov / izvajalca pesmi' started by partyboy, Jan 7, 2008.

1. partyboy

partyboy New Member

Lep pozdrav.
    Za valeto naj bi igrali neko pesem, pa ne vem katero. Situacija je taka da bodo špilale 2 električne kitare, mogoče ena akustična in mogoče še klavir, pela bo pa ženska oseba. Smo že mislili kakšno od guns'n roses ali ac/dc, pa ne more ženska pet, ker je pretežak moški vokal. Torej, rad bi da predlagate kakšno pesem, naj bo rock, punk, ... Naj ne bo ne vem kako zahtevna, distorzija zaželjena, pa ne preveč zažigalska, nikakor ne sme biti podobna metalu.

2. F(r)iend

F(r)iend Super Moderator Staff Member

Mi smo na valeti špilali: 4 Non Blondes - What's up ;) ...to so bli cajti! :D

3. partyboy

partyboy New Member

saj so kar zakon aja pa še to, jaz vrjetno špilam solo, soigralec pa ritm, če je možno da ima pesem ločene kitari

Last edited: Jan 7, 2008
  4. vampire

vampire Dobra vila

..lahku bi špilal unga od Tracy Ulman - Break Away, al pa un je popularen Walking On Sunshine, pa ne vem izvajalca, bom pogledov, pa bom dodal sj veš (i'm walking on sunshine uo ooo...) :cool:^_^

..pol maš pa kle še Roxette, lahku bi tud kakšnega od Tabu?

5. faxe

faxe Senior Member

Kaj pa kšn Zombie od Cranberries to se dostkrat špila na takih zadevah al pa zgoraj omenjeni What's up.

6. vampire

vampire Dobra vila

..ja. od cranberries je precej takšnih komadov ki se dajo supr zašpilat! Dreams je že eden izmed njih, poleg Zombie!

-al pa un I Love Rock 'n' Roll:cool:

7. prowler

prowler Senior Member

Ampak brez bobnov in basa je bedna :)

8. SeLoTeJp

SeLoTeJp Senior Member

November rain mogoče? Klavir, kitari, fajn vokal... :)

9. Smokey McPot

Smokey McPot Senior Member

al pa Black Betty od Ram Jam :D hehe hec.

drgač pa... gunn'n'roses niso pretežki...ženski vokal zna prov lepo ispast.

al pa probaj kj sam nardit? js sm za našo valeto naredu avtorski komad na to temo (zapuščamo osnovno...jadidadida...) pa so vsi (pr nas trije al štirje) razredi skp pel pa je prov lepo pršl zravn smo pa z bendom igral.

možnosti maš velik. js osebno pa cranberrisev nebi priporoču zard njihovga viba (sam to je sam moje mnenje)

10. partyboy

partyboy New Member

Ja zdej se še neki menmo, da bo mogoče še klavir, pa še kak podoben inštrument prišel noter.

11. finlandia

finlandia New Member

Po mojem mnenju morate najprej določiti zasedbo, ki se ne bo vsak dan, teden... spremenila, tako da boste točno vedeli, s čim razpolagate. Če stalno nekaj spreminjate, je težko vaditi.

Potem morate izbrati komad, ki bo vsem všeč, saj boste tako vadili z veseljem in ne z muko. Če vam je všeč npr. rock, potem izberite komad te zvrsti, ki pa naj ne bo pretežek, npr. kaj od Gunsov, Big foot mame... Prav tako lahko izberete AC/DC (zakaj pa ne), vendar ga zaigrate v malo bolj akustični verziji. Ponavadi še bolj zažge, če komad zaigraš v drugem stilu, ga malo spremeniš.

Kar se pa tiče ženskih vokalov...
    Tudi, če v originalu komad poje moški, to ni problem. Ženske imajo ponavadi večji razpon glasu, zato z lahkoto odpojejo moške komade, le komad je treba malo prilagoditi, transponirati.

Veliko lepih trenutkov ob ustvarjanju!!

12. partyboy

partyboy New Member

ja no saj bom še videl, ker večina ni resnih. Razmišljam, da bi mogoče kaj zaigral tudi sam in se tako izognil vsem težavam ki mi jih povzročajo drugi (vsi niso za rock, drugega pa jaz ne bom špilal). Edina težava je da ne bi bilo vokala, ker ne znam peti (znam samo zveni kakor .....). Uglavnem bom še videl kako se bodo stvari razpletle in do takrat še pridno vadil.

13. DaString

DaString New Member

ej lega veš kero dej idealna je ud Niceklback Savin` me

ni pretežek vokal, na začetku igra samo akustično ko se začne solo so pa lahko tud dve električne ampak morjo bit nujn uglašene na razline tone drgač je zmešnjava

14. Salecan

Salecan Senior Member

Mi smo špilal Don't cry... če hočeš ti pošlem posnetek iz valate da boš videl kako je izpadlo z ženskim vokalom... :)

15. partyboy

partyboy New Member

jao valeta je skor kle. Jaz pa še eden bova kar eno solažo, od satrianija al pa kej tacga, k so usi ene pičke pa neče nobeden nč zapet. Tisti ki so rekl, kaj use bodo oni zaigral, pa zapel so zdei stislni rep med noge... ...tko da sva sam 2 kitarista, pa bova mal solirala, npr kej tacga LINK(ne 1. dela gledat, k ga je satch kr tko dodal, ni v pesmi drgač, pesm se začne pri 1 minuti).

Ja Salecan, če lahk pošleš... pa bi prosu,da vidm...
    kenny93@email.si al pa če po msn kevin.rav@hotmail.com al kokr že čš...

16. DaString

DaString New Member

partyboy to k sm jst dva posta predlagu je idealna
    če bote mel akustično kitaro drgač ne bo dobr

mam pa še velik idej ti jih bom ku prideš na msn puvedu

17. SeLoTeJp

SeLoTeJp Senior Member

Pomojem bolš da na akustično igraš 2 akorda, pa da se poje zraven, k pa tole.. 101% bo vsem bolj všeč, sploh če na hitr ene 3 rime o vaših 8 skupnih (9?) letih skup vržete :)
    Ne vem kako mate zamišljeni vi, ampak mi smo imeli za vsakega posameznika kakšno rimo.. če bi to kitara spremljala, bi verjetno še bolš izpadlo :)

18. blueman

blueman Guest

19. partyboy

partyboy New Member

jaja, za maturo edin :D

20. alen.malnar

alen.malnar New Member

Share This Page