Postopek učenja za samouke

Discussion in 'Teorija' started by exaGee, Dec 15, 2007.

1. exaGee

exaGee New Member

Postopek učenja za samouke

Živjo!

Prosil bi, da nekdo napiše najboljši postopek učenja za somouke. Že nekaj časa imam električno kitaro, imam željo igrati, vendar sem nekako izgubljen, kajti še zdaj ne vem točno kje začeti oz. kakšen začetek je najboljši.

Tako, da bi vas res prosil, da napišete cel postopek učenja, nadgradnje in vse do dela ko bi že lahko zaigral kakšno malo bolj zahtevno pesem.
    V mislih imam nekaj takega: kaj se učiti na začetku? Se je najbolje začeti učiti akorde? Ali so za začetek boljše te pesmi kjer uporabljaš samo eno struno, morda kaj povsem drugega... torej rabim nek okviren postopek...

Hvala že vnaprej...Lp

2. Nenad

Nenad Senior Member

Last edited by a moderator: Dec 15, 2007
  3. exaGee

exaGee New Member

Aha, ti osebno si začel z akordi, nato pa si z znanjem le-teh prešel na igranje določenih pesmi...
    Malo sem zbegan z začetkom, vsekakor pa vem, da brez znanja najosnovnejših akordov ne bo šlo.

4. AliAs

AliAs Super Administrator Staff Member

jap, res je - najprej se nauči prijeme akordov > Prijemi Osnovnih Akordov

V Kitarskem kotičku si pa poglej tudi Stingrayeve lekcije (link v Nenadovem postu).

Več ti bojo pa še povedali :)

5. NoMAD

NoMAD Administrator Staff Member

Obstaja veliko poti... vse pa vodijo v RIM :)

prednost samouškega učenja je seveda v tem, da si sam določaš, kaj boš poskušal...
    keč je pa skrit v parih stvareh:
    • Lahko se učiš na osnovi čist osebnih preferenc (simpatij) do določene glasbe, ki ti je všeč ...
    • malo samokritike ne škodi na začetku (treba je znat ocenit, kaj se bo dalo in kaj ne)
    • Začneš lahko u akordi ali z tabulaturami (mislim da smo tukaj precej enakomerno porazporejeni in eni in drugi)
    • če znaš in rad poješ potem so akordi na začetku bojša izbira... (hirejši in vidnejši rezultati)
    mnjaa... toliko zaenkrat

6. partyboy

partyboy New Member

Priporočam ti da obiščeš še stran JUSTINGUITARS, kjer dobiš lekcije zastonj. Lekcije si lepo sledijo. Na začetku nekaj stvari o kitari, nato pa direktno na akorde in na nekaj lahkih pesmi. Potem pa pojdi v dolgopoteg in si naberi nekaj komadov, pa jih poskušaj zaigrat. Tako sem se jaz navadil špilat kitaro v 2 mescih. Seveda še nisem profič, ampak računam, da bi čez kake pol leta znal že kaj zašpilat tako kot je treba. Predvsem pa je potrebno da vadiš vsaj pol ure na dan(ali več). Preprosto se navadi dure in mole, F in B pa lahko še malo pustiš, druge pa se navadi, nato pa jih vsak dan treniraj in jih poskušaj čim hitreje zamenjati, nato pa na pesmi...

Share This Page