pozdravljeni! kitaro se učim igrati že nekaj mesecev in imam probleme s strunami. Namreč ko zabrenkam na gornji 2 struni začne struna drsati ob prečke. A mi lahko prosim kdo razloži kaj naj naredim, da bo ta težava rešena?!
Malce je odvisno od tega kakšno kitaro imaš... Tule si malo preberi - prejšen teden je bila še živa debata o podobnem problemu. http://www.trzalica.com/forum/showthread.php?t=5940
Ojla Eno vprašanje ravno tako glede strun, opazil sem da so pri večini akustičnih kitar strune bližje prečkam kot pri moji in se mi zdi da je tako lažje igrati heh , zanima me koliko naj bi bile strune oddaljene od prečke in kako bi bilo smotrno reši ta problem da si olajšam igranje , naj znižam zadnjo kobilico ? Pri kitari je bil zlomljen vrat zgoraj pri vrhu in popravljen tako da je sicer povsem raven ker je mesto poškodbe nad zgornjo kobilico , mogoče je to kaj spremenilo naklon nevem . Strune si običajne di adario akustika 12.ka , uglašene pa so standardno . Hvala za odgovor in lp . Jao se opravičujem vidim zgoraj link je vse opisano .