Živijo!!! Zanima me kako naj se naučim ritmov. Akorde že znam, tudi menjavat jih znam dobro, zafrkava me samo še ritem. A imate kak predlog, kako se ga naučit? Znam samo un ritem dol,dol,gor,gor,dol,gor, pa ga ne vem kje uporabiti! Naj, naj, naj hvala!!!
Mimogrede je tisti ritem, ki si ga omenil en najbolj razširjenih in ga je mogoče uporabiti pri večini pesmih!
ritem... js bi bla pa zlo vesela če bi si kdo vzel čas in posnel še kakšen ritem... znam in tut uporablam samo tega navadnega (dol, dol gor, gor, dol, gor)... zj pa npr pr "bog ne daj da bi crknu televizor" pride mal pusto če na polovici menjavam akorde pr tem navadnem ritmu... upam da me kdo razume kr sm tole bl debilno povedala...:mellow: pa hvala če si bo kdo vzel čas pa mi mal pomagu ^_^
Hannah01 tvojo temo sem združil z že obstoječo. Za Bog ne daj da bi crknu televizor pa lahko pogledaš tudi LEKCIJO (če je še nisi videla) Pa nasploh ti svetujem da si v Kitarskem kotičku ogledaš nekaj lekcij z nalsovom Brenkanje... (če te zanimajo ritmi)
Enkrat bom probal eno lekcijo nardit sam za ritme, več al manj si predstavljam to sam z enim MP3 fajlom rešit... (al pa če bom nekoč eno spletno kamero nabavu) Če bom pozabu me lahko zainteresirani kr tukaj spomnite... recimo čez 14 dni ko bo - upam - več časa.
se čutim premalo mojstra za valček, lahk se pa še mal delam pametnega. lahko recimo malo ekspiremintiraš z levo roko (če si desničar seveda ) in poskušaš malo popuščat prijem pri nepovdarjenih taktih (2 in 3) da dobiš tisti dušeni zvok ven!
lep pozdrav, mene pa zanima če kdo ve kako se igra Led iz severa od Big foot mama? akorde sem se naučil in jih že delno znam, samo tudi če poslušam komad 100krat, še vedno ne vem kakšen je ritem, kako igra... (imam akustično kitaro) hvala za odgovore, lp Luka
Evo, tale komad sem se nauču igrat kr pred mikrofonom: tole je že pravi Big Brother šow... upam da se vseeno da razbrati kako se lovi ritem pri tej pesmici Led s severa
ej Nomad...ka bi se lohk posnel da bi mi mal vidl kok to zgleda pr temlem Ledu s severa...kr si - vsaj js ne predstavlam najbol... :wallbash2: :82:
Hm...glede na to, da imam težave z ritmom kot mi vsi pravite...bi prosil ali bi se nekdo ohrabril in napisal o ritmu. Nomad, kaj pa tale tvoja ''obljuba'' Code: Enkrat bom probal eno lekcijo nardit sam za ritme, več al manj si predstavljam to sam z enim MP3 fajlom rešit... (al pa če bom nekoč eno spletno kamero nabavu) Če bom pozabu me lahko zainteresirani kr tukaj spomnite... recimo čez 14 dni ko bo - upam - več časa. ...ali boš našel več časa in probal naredit lekcijo za ritme ? Lepo prosim...daj si vzami čas ! Mogoče ti bo za oporo pomagal tale link. Pa še tale http://www.youtube.com/watch?v=PxBLwfgreJg Hvala za razumevanje LP Nenad
RITEM Vlado Kreslin - Preko Mure, preko Drave Lp.prosil bi če mi lahko kdo pomaga z ritmom pesmi Vlado Kreslin - Preko Mure, preko Drave ,nikakor mi ne uspe!! hvala http://www.youtube.com/watch?v=c507PdRnkog
Pozdravljen Če boš na vsako prvo zamo enkrat zabrenkal po strunah DOL bo čisto vredu, ker tako približno igra tudi kitarist na posnetku (z občasnimi dodatki ubiranja...). Sicer pa se tudi v tejle pesmi čisto lepo obnese tale univerzalni vzorec: [TAB]1 - 2 - 3 - 4 D D G G D [/TAB]
RITEM Lp. prosil bi če mi lahko kdo pomaga z ritmom martin krpan-še je čas ter Vlado Kreslin -z gorčkega v piran !!Hvala
Pozdravljen Š e je čas lahko poskusiš takole: [TAB]1 – - - 2 - - - 3 - - – 4 - - - 1 D D D D D D D GDGDGD D D Hm Hm F#m F#m F#m.....D Nikdar... [/TAB] Pa še z Goričkega v Piran (E dur) [TAB]TAKT 4/4 1 - – - 2 - - - 3 - – - 4 - - - 1 Smer udarca D DG GD D DG GD D DG GD D DG GD D Zven strun - -- -- I -- -- I -- -- I -- -- I Akordi E C#m Aadd9 H E ali pa takole: 1 - – - 2 - - - 3 - – - 4 - - - 1 D dGdGD D dG GD D dG GD D dG GD D - -- -- I -- -- I -- -- I -- -- I D – Udarec po strunah dol G – Udarec po strunah gor g – mrtvi hod desne roke gor d – mrtvi hod desne roke dol - strune zvenijo neprekinjeno do drugega udarca I strune zazvenijo čisto na kratko – udarec »štopašÂ« mrtvi hod – roka potuje dol ali gor mimo strun brez da se dotakne strun s trzalico ali prsti. [/TAB]