Whammy midi controller po naročilu

Discussion in 'Oprema' started by faxe, Mar 1, 2010.

1. faxe

faxe Senior Member

2. slo.killer

slo.killer New Member

Če sem prav zasledil je cena Molten MIDI | $125.

Da bi to naredu? Sej piše, lahko naročiš samo vezje in izhode/vhode in sam povežeš. Bolj priporočam da kupiš celo škatlico. Malo poglej čez mejo, morda dobiš tam.

lp, aljaž

3. faxe

faxe Senior Member

Ne bom ga sam naredil, ker ne znam ampak iščem nekoga, ki je to dejansko sposoben. 125$ se mi zdi rahlo preveč za en čip dva uporčka pa en potenciometer, sicer pa vse te komponente dobim od kolega za četrt cene, rabim samo nekoga ki bi mi skupaj vrgel.

4. mondxxi

mondxxi Super Moderator Staff Member

Ne razumeš Faxe:

125$ ni cena za ohišje, MIDI vtičnico, tiskanino in mikrokontroler.

Drago je tisto, kar je v mikrokontrolerju (ti mu praviš čip). Program. Umsko delo nekoga, ki je imel najbrž Whammya in znanje programiranja mikrokontrolerjev + poznavanje MIDI kode. Najverjetneje za tem stoji kar mala ekipa entuziastov.

Za tak denar ti nihče ne bo razvil niti podobnega "custom" kontrolerja. Predvsem ni vprašanje "skupaj vržt" nekaj uporčkov in čipkov, pa to zapakirat v ohišje, kjer je še izbirno stikalo, pohodno stikalo in vtičnica.
    Precej večje vprašanje je, kaj se nahaja v "čipku"? In tisto kar je notri ponavadi nekaj 10x preseže vrednost pakiranja. Podobno kot pri računalnikih. Software je še vedno najdražji.

lpmondxxi

BTW: Jaz ti lahko zlotam in sestavim škatlico (za četrt cene), če dobiš načrt in sprogramiran mikrokontroler.

5. faxe

faxe Senior Member

To bi bilo super. Bom poskusil dobiti shemo za mikrokontroler pa pomoje najboljše,da ga kar naročim (cena je okrog 25$). Kako je pa s podnožjem ter ostalim materijalom, bi mi ti naredil seznam pa ga jaz zrihtam ali imaš vse ti na zalogi?

Imam pa še eno vprašanje. Bi se dalo narediti repliko efekta Fuzz Factory in za kakšno ceno?

Hvala

Last edited: Mar 2, 2010
  6. mondxxi

Seznam elementov si (mi) boš naredil, ko (če) dobiš načrt. Sicer zelo dvomim, da ga boš lahko dobil po uradni poti. Vsekakor pa sem prepričan, da je avtor toliko brihten, da je zaščitil svoj izdelek in je naredil poleg softwarske še kakšno hardware zaščito.
    Vsekakor ti svetujem, da premisliš o projektu, ker je po mojem mišljenju malo možnosti, da ti(mi) bo kopiranje uspelo.

Si se že pozanimal, ali lahko naročiš samo čip brez "Molten midi".

lpmondxxi

7. NUFAN

NUFAN Forum Administrator Staff Member

To je verjetno cena praznega mikrokontrolerja, torej brez programa. Predenj naročiš najprej poglej.

8. mondxxi

Mikrokontroler ponavadi stane okoli 1$-2$. Odvisno seveda kakšen je. Ostali denar je programje. Sumim pa, da še nekaj cene celotnega izdelka odpade na razvoj programa, ki krmili MIDI efekta.

lpmondxxi

9. faxe

faxe Senior Member

No zdaj sem zadevo rešil drugače tako, da ne potrebujem več mkrokontrolerjev. Sem vzel svoj ponovno najdeni midi/usb kabel pa kar prek Fruity Loops-ov midi out na whammy-a, dela, ko hudič poleg tega pa lahko še narišem katerikoli vzorec hočem in ne samo 9 ali 10 presetov. Za live bom pa samo še eno tipkovnico uzel vse tipke ven pobral (razen space) pa bol mel še improviziran predalboard :D.

Hvala vseeno.

Last edited: Mar 3, 2010

Share This Page